Sant’Agostino Kerk Sassari

De Sant’Agostino Kerk staat op het gelijknamige plein in het centrum van Sassari. De kerk is in de 16e eeuw gebouwd en is een van de weinige kerken in de stad die in de loop der eeuwen nauwelijks veranderd zijn. De zijkapellen behoorden toe aan de verschillende gildes van de stad.

Sant’Agostino Kerk Sassari

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Adres Chiesa di Sant’Agostino: ;Piazza S. Agostino, 3, 07100 Sassari. Telefoon: +39 079 231616. Openingstijden: Niet bekend. Toegangsprijs: Gratis.

Geschiedenis en beschrijving

Met de bouw van de Sant’Agostino Kerk werd in 1574 een aanvang gemaakt, maar uiteindelijk werd de constructie pas in 1606 voltooid. Het was enkel mogelijk om het werk tot een einde te brengen dankzij de nalatenschap van de edelman Juan Deliperi Vaca.

De kerk was eerst eigendom van de Agostijner Orde, maar werd later door de Domenicaners overgenomen. In tegenstelling tot de meeste kerken in de stad is ze grotendeels in de oorspronkelijke staat te zien. Enkel de façade is veranderd, toen men in 1952 een portiek bouwde en de klokkentoren verbouwde.

Het ontwerp van de Sant’Agostino Kerk is laat-Gotisch-Catalaans en bestaat uit een enkel schip, dat door stevige zuilen met puntbogen in vijf traveeën, elk met een eigen gewelf, verdeeld wordt.

Bij elke travee hoort een kapel. Deze kapellen waren eigendom van de verschillende Gremi, en de leden van zo’n Gremio (een soort gilde), werden in de kapel begraven. De mooiste kapel in deze kerk is die van de Viandanti, dat zowel als “reizigers” als als “zwervers” vertaald kan worden.

Het presbiterium is smal, vierkant en laag.

Piazza S. Agostino, 3 – Sassari

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email