Sant’Andrea Kathedraal Carrara

De Kathedraal van Carrara (officiëel de Insigne Collegiata Abbazia Mitrata di Sant’Andrea Apostolo) is de belangrijkste kerk van de stad. Dit oorspronkelijk in de 11e eeuw opgetrokken bouwwerk wordt vooral gekenmerkt door de façade met het prachtige roosvenster.

Sant’Andrea Kathedraal Carrara

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Adres: Piazza Duomo, 3 – 54033 Carrara (Tel: +39 058571942). Openingstijden: Van 07.00 tot 12.00 en van 15.30 tot 19.00 uur. Toegangsprijs: Gratis.

Geschiedenis en beschrijving

Kathedraal Carrara
Kathedraal

De kathedraal van Carrara is in een Romaans-Gotische bouwstijl opgetrokken. Ze is in de 11e eeuw gebouwd. De apsis is in de loop van de 13e eeuw vergroot. De huidige aanblik is het resultaat van een verbouwing in de 14e eeuw.

Het gebouw is geheel met elkaar afwisselende platen wit en grijs marmer bekleed. De façade wordt geknemerkt door een met een reliëf versierd portaal en een Gotisch roosvenster.

Aan de rechterzijkant is een tweede portaal.

Het interieur is door een aantal zuilen in drties chepen verdeeld. Er staan enkele beeldengroepen, waaronder een marmeren “Aankondiging van de Heer” uit de 14e eeuw. Het boven het altaar geschilderde kruis stamt uit hetzelfde tijdperk.

Het koorhek wordt gekenmerkt door fijn inlegwerk en stamt uit het begin van de 16e eeuw.

De trap naar de preekstoel is van een enkel blok marmer gemaakt.

Piazza Duomo, 3 – 54033 Carrara

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RSS
Follow by Email