Sant’Elena Kerk Verona

De Sant’Elena Kerk in Verona maakt deel uit van het Complesso del Duomo. De kloostergang van de Kathedraal bevindt zich tegenover de ingang van deze kerk. Bezienswaardigheden binnen de kerk zijn een stenen triptiek en een schilderij van de hand van Brusasorci.

Sant’Elena Kerk Verona

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Adres: Piazza Duomo – 37121 Verona. Telefoon: +39 045592813. Openingstijden: Van 10.00 tot 17.30 uur (zon- en feestdagen van 13.30 tot 17.30 uur). Toegangsprijs: Inbegrepen bij een bezoek aan de Duomo.

Geschiedenis en beschrijving

Sant'Elena Kerk Verona
Sant’Elena Kerk

De Sant’Elena Kerk staat naast het San Giovanni in Fonte Baptisterium. De kerk wordt voorafgegaan door een kleine protico uit de 15e eeuw. Ze is zelf in de 9e eeuw gebouwd, op een al eerder bestaand heilighuis. In de 12e eeuw vond een restauratie plaats, nadat een aardbeving voor veel schade gezorgd had.

Bij de verbouwingen zijn enige overblijfselen aan het licht gekomen van vroegere versies van de kerk. Dit zijn p.a. een apsis en enkele vloermozaïeken.

De belangrijkste kunstwerken in de Sant’Elena Kerk zijn een stenen triptiek uit de 8e eeuw en een schilderij van de hand van Felice Brusasorci. De triptiek verbeeldt de “Madonna met Kind op de Troon” en is waarschijnlijk gemaakt door Giovanni di Rigino.

De lange gang tegenover de kerk leidt naar de kloostergang van de Kathedraal. Deze chiostro stamt uit de 12e eeuw en wordt gekenmerkt door een dubbel rij rood-marmeren zuilen. Ook zijn hier enige resten van de twee vroeg-Christelijke basilieken te zien. Eén zijde van de kloostergang is helaas bij bombardementen in de tweede wereldoorlog geheel verwoest.

Sant’Elena Kerk, Verona

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RSS
Follow by Email