Santi Apostoli Kerk Venetië

Zeg het voort
Share

De Chiesa dei Santi Apostoli is een kerk in de sestiere Cannaregio in Venetië. De huidige versie van de kerk is in de 16e eeuw gebouwd. De belangrijkste trekpleister van deze kerk is de Cappella Corner, waar een aantal grafmonumenten van deze invloedrijke Venetiaanse familie te zien zijn.

Santi Apostoli Kerk Venetië

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Adres : Campo Santi Apostoli, 30121 – Venetië (tel. +39 041 5238297). Openingstijden: Onbekend. Toegangsprijs: Gratis.

Geschiedenis en beschrijving

Santi Apostoli Kerk Venetie

Klokkentoren

De Santi Apostoli di Cristo Kerk is in de 11e eeuw gesticht op één van de eerste bewoonde plekken van wat later tot Venetië uit zou groeien bevond. De kerk heeft in de loop der eeuwen verschillende modificaties ondergaan. De huidige aanblik is het resultaat van een vebouwing in 1575, waarschijnlijk door Alessandro Vittoria.

De grootste publiekstrekker van de kerk is de Cappella Corner, die in de 15e eeuw door Mauro Condussi ontworpen is. In deze kapel, die zich langs de rechtermuur van de kerk bevindt, worden de grafmonumenten van de familie Corner bewaard. De Cappella Corner wordt verder opgeluisterd door sculpturen van de hand van Tullio Lombardo uit de 16e eeuw en een altaarstuk van de hand van Gian Battista Tiepolo uit 1748 (“De Communie van Santa Lucia”).

In de kapel rechts van het presbyterium kan men enige Byzantijns aandoende fresco’s bezichtigen. In de kapel aan de andere kant is een “Schutsengel” van de hand van Francesco Maffei uit de 17e eeuw te zien.

De klokkentoren is in 1672 verbouwd, maar het bovenste deel stamt uit de 18e eeuw.

Campo Santi Apostoli, 30121 Venezia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *