Santi Nazaro en Celso Kerk Verona

Santi Nazaro en Celso Kerk Verona

De Santi Nazaro en Celso Kerk staat midden in de wijk Veronetta (oftewel “klein Verona“), één van de oudste wijken van de stad, met een veelvoud aan oude historische tuinen, tempels en andere gebouwen. De kerk is in de 15e eeuw gebouwd.

Santi Nazaro en Celso Kerk Verona

Nuttige informatie

Openingstijden: Overdag geopend. Gesloten: Nooit. Toegangsprijs: Gratis. Telefoon: +39 0458002030. Adres: Largo san Nazaro, 1 – 37129 Verona.Openbaar vervoer: Bus: 91.

Geschiedenis en beschrijving

Ze is gebouwd tussen 1464 en 1483 op de plek waar zich zowel een Benedictijner klooster bevond als een kerk in een in de Monte Scaglione uitgegraven grot. Deze kerk was gewijd aan de heiligen Nazaro, Celso en Giuliana.

De monumentale ingangspoort van de kerk is in de 17e eeuw ontworpen door de architect Antonio Saletti, die zich door klassieke voorbeelden had laten beinvloeden, getuige de Ionische zuilen met wapperende gordijnen met een timpaan erboven.

Het meest opvallend aspect aan de sobere façade is het roosvenster, samen met de door Paolo Ligozzi geschilderde fresco Madonna con i Santi Nazaro e Celso.

De 16e eeuwse klokkentoren is beïnvloed door de Venetiaanse campanili.

Het interieur heeft drie beuken met drie apsissen, met zuilen die de gewelven van steun voorzien. Aan elke kant bevinden zich 5 kapellen, waar zich schilderijen van de grootste 163 en 17e eeuwse Veronese meesters bevinden.

In de sagristie in het rechtertransept staan een aantal 15e eeuwse, door Veronese kunstenaars beschilderde, kasten.

Kapel van San Biagio

In de linkerdwarsschip bevindt zich de Kapel van San Biagio, waar zich het door een Duitse kruisridder in 1174 aan het toenmalige klooster gedoneerde stoffelijke overschot van de heilige bevindt. De kapel zelf is tussen 1488 en 1528 gebouwd.

Sacellum

Naast de kerk zelf staat het Sacellum (een soort schrijn) van de Heilige Nazaro en Celso. In de tufsteen zijn drie grotten uitgehakt, waar muurschilderingen uit ongeveer het jaar 1000 te zien zijn. Vroeger waren dezen bedekt met 12e eeuwse fresco’s, maar die zijn nu verhuisd naar het Cavalcaselle Museum bij de Tombe van Juliët.

Santi Nazaro en Celso Kerk, Verona

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RSS
Follow by Email