Santissima Annunziata Kerk Sulmona

De Santissima Annunziata Kerk hoort samen met het Palazzo dell’Annunziata bij een groter complex langs de Corso Ovidio in Sulmona. De grootste trekpleisters van de kerk zijn de schitterende façade en de door Giambattista Gamba uitgevoerde muurschilderingen.

Santissima Annunziata Kerk Sulmona

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Adres: Via Degli Agghiacciati, 1 – Sulmona. Openingstijden: Van 09.00 tot 13.00 en van 15.00 tot 18.00 uur; zaterdag ne zondag van 09:00 tot 18:00 uur (19.00 in de zomer). Gesloten: Disndag. Toegangsprijs: Gratis.

Geschiedenis en beschrijving

Santissima Annunziata Kerk SulmonaDe Chiesa della Santissima Annunziata is in 1320 door de Broederschap van de Compenitenti gesticht. In die tijd hoorde er ook een ziekenhuis bij.

Als gevolg van een aantal zware aardbevingen heeft men het complex gedurende de eeuwen vaak moeten verbouwen. De grootste werkzaamheden waren noodzakelijk in de jaren 1349, 1456, 1706 en 2009.

Het huidige vloerplan stamt uit de 16e eeuw. De apsis, de klokkentoren en de Kapel van de Maagd (rechterapsis) stammen uit deze periode.

Na de aardbeving van 1706 kreeg het interieur van d ekerk een barokke facelift onder toezicht van de architect Pietro Fantoni.

Het interieur van de kerk is in drie schepen verdeeld. Behalve het vele sierpleisterwerk vallen vooral de door Giambattista Gamba geschilderde fresco’s op.

Andere trekpleisters zijn het mooie hoofdaltaar en een houten Madonna-standbeeld.

De façade van het complex wordt opgeluisterd door een schitterende Renaissance trifora uit de 15e eeuw. De kroonlijst is versierd met voluten, cupido’s en wapenschilden. Ook staan er verschillende heiligenstandbeelden, waaronder dat van de schutsheilige van de stad.

Fotogalerij Santissima Annunziata Kerk Sulmona

Corso Ovidio, Sulmona

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email