Santissima Trinità Kerk Assisi (Rivotorto)

De Kerk van de Allerheiligste Drie-eenheid (Santissima Trinità) staat op een heuvel ten oosten van de bebouwde kom van Rivotorto, een deelgemeente van Assisi.

Santissima Trinità Kerk Assisi (Rivotorto)

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Adres: Via Santissima Trinità, 7 – Assisi. Openingstijden: Niet bekend Toegangsprijs: Gratis. (NB: Vanwege de Covidcrisis kunnen de openingstijden verschillen van wat hier aangegeven is.)

Geschiedenis en beschrijving

In de middeleeuwen maakte de Santissima Trinità Kerk deel uit van een verzorgingshuis dat Sancti Savini heette. De kerk is het enige gebouw van dit complex, waar bedevaartgangers ook onderdak kregen, dat nog overeind staat.

Ze is tussen de 11e en 12e eeuw gebouwd op een tempel uit de Romeinse tijd. De plek werd gekozen omdat de zalige Angela van Foligno hier, terwijl ze een bedevaartstocht naar Assisi maakte, een visioen van de Drie-eenheid kreeg.

Na de oorlog werd de kerk aan haar lot overgelaten en raakte in verval. Dit duurde tot de jaren ’70, toen men besloot de kerk te restaureren. Hierbij kwam ook enige Romeinse inscripties en urnen aan het licht.

De enige fresco’s die de kerk sieren bevinden zich in de apsis. Dit zijn een “Heilige Drie-eenheid”, een “Sint-Franciscus” en een “Sint-Rochus”. De laatste, San Rocco in het Italiaans, was de beschermheilige van pelgrims.

Santissima Trinità Kerk Assisi (Rivotorto)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email