Santo Spirito Abdij Agrigento

Het complex van de in de 13e eeuw gebouwde Santo Spirito Abdij bestaat uit een kerk en een klooster. Het laatste is de huidige zetel van het Antropologisch Museum van Agrigento. Vooral de oude kloostergang is de moeite van een bezoek waard.

Santo Spirito Abdij Agrigento

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Adres: Via S. Spirito 9 92100 Agrigento (+39  092220664). Openingstijden: Van 09.30 tot 11.30 en van 15.00 tot 17.00 uur. Gesloten: Maart t/m Mei en September t/m November. Toegangsprijs: Graits, maar een offerte wordt op prijs gesteld.

Geschiedenis en beschrijving

Santo Spirito Kerk Agrigento
Santo Spirito Kerk

De Santo Spirito Abdij bestaat uit een kerk en een klooster. Het complex is in de 13e eeuw gebouwd, dankzij een donatie van de gravin van Chiaramonte. Toen de echtgenoot van deze Marchisia Prefolio stierf liet ze haar paleis in het klooster incorporeren.

De kerk heeft een tufstenen façade, die later een barokke facelift gekregen heeft. Deze voorgevel wordt opgeluisterd door een Gotische portaal en een roosvenster.

Het stucco pleisterwerk in het presbiterium en aan de binnenmuren van de kerk is het werk van Giacomo Serpotta.

Via de prachtige kloostergang komt men in de kapittelhal.

Het wordt tegenwoordige gebruikt als zetel van de Antropologische sectie van het Museo Civico, waar traditionele kleding, werktuigen en andere onjecten van het Siciliaanse boerenleven te zien zijn.

Via Santa Spirito, 9 – Agrigento

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email