Santo Spirito Kerk Urbino

De Santo Spirito Kerk is een 16e eeuwse kerk in Urbino. Hoewel de kerk door een redelijk sobere façade gekenmerkt wordt, kent het interieur verschillende mooie kunstwerken. Hoogtepunt van de kerk is het met fresco’s beschilderde plafond.

Santo Spirito Kerk Urbino

Adres, openingstijden en toegangsprijs

De Chiesa di Santo Spirito bevindt zich in de Via Bramante – Urbino (tel. +39 0722 2613). Openingstijden: Onbekend. Toegangsprijs: Gratis.

Geschiedenis en beschrijving

Volgens officiële dokumenten is de kerk in 1554 gebouwd, maar het kan zijn dat ze al vroeger bestond, aangezien er al in 1398 een broederschap met de naam Santo Spirito in de stad aktief was.

De façade wordt gekenmerkt door een 16e eeuws portaal met een driehoekige fronton, terwijl twee pilaren een groot, met cupido’s versierd venster begrenzen.

Het interieur bestaat uit een enkele rechthoekige hal.

Bezienswaardigheden Santo Spirito Kerk Urbino

  • Het cassettenplafond bestaat uit 15 vlakken, waarop de 4 profeten, de 7 gaven van de Heilige Geest (Spirito Santo) en vier Bijbelse gebeurtenissen afgebeeld zijn. De verantwoordelijke kunstenaar was waarschijnlijk Girolamo Cialdieri.
  • Langs de muren hangen 14 schilderijen, die Maria, Maria Magdalena en de Apostelen verbeelden en eveneens aan Cialdieri toegeschreven worden.
  • Achter het hoofdaltaar is een “Pinksteren” van de hand van Federico Zuccari te zien.
  • Bij de zij-altaren hangen twee schilderijen van de hand van Claudio Ridolfi: Dit zijn “De Presentatie van Maria bij de Tempel” en “De Heilige Carlo Borromeo die een Aanslag Ondergaat”.
  • Aan weerszijden van dit altaar hingen twee doeken van Luca Signorelli, “De Kruisiging” en “Pinksteren”, die nu in de Galleria Nazionale delle Marche te zien zijn.

Via Bramante – Urbino

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email