Sant’Onofrio al Morrone Klooster Sulmona

Het Sant’Onofrio al Morrone Klooster bevindt zich in het Parco Nazionale della Majella buiten Sulmona, op een uitloper van de Monte Morrone. Het is in de 13e eeuw gebouwd en de grootste trekpleister wordt gevormd door fresco’s uit de 15e eeuw.

Sant’Onofrio al Morrone Klooster Sulmona

Sant'Onofrio al Morrone Klooster Sulmona
Standbeeld paus Celestino

Het Sant’Onofrio al Morrone Klooster is in de 13e eeuw gebouwd. De stichter was Pietro Angeleri, die het later tot Paus Celestino V zou schoppen. Nadat hij zich op de plek gevestigd had liet hij er eerst een kerkje en vervolgens een klooster neerzetten. Al snel werd het een geliefd pelgrimsoord.

Het was in het klooster dat Angeleri het bericht kreeg dat hij tot Paus gekozen was en het was ook hier dat hij terugkeerde na afstand van zijn zetel te hebben gedaan.

Behalve de al genoemde muurschilderingen is ook het houten plafond de moeite waard. Verder attracties zijn muurschilderingen van de hand van Gentile da Sulmona. Deze zijn, net als het altaar met het kruisbeeld dat door de net verkozen paus gezegend werd voordat hij naar Napels vertrok, in het oratorium te zien.

Ook de kloostercellen waar de latere paus en andere kluizenaars verbleven zijn te zien. De grot waar de paus zich volgens de overlevering terugtrok om te mediteren is een bedevaartsoord geworeden voor mensen die geloven dat het water dat er doorheen stroomt reumatiek kan genezen.

Galerij Sant’Onofrio al Morrone Klooster Sulmona

c/o Parco Nazionale della Majella, Sulmona

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email