Seggiano (provincie Grosseto)

Seggiano is een heuvelstad in de provincie Grosseto. Het bevindt zich op zo’ 60 kilometer ten oosten van de provinciehoofdstad. Het stadje bevindt zich in een dunbevolkte streek en er wonen meer mensen in de frazione (voorstad) Pescina dan in het oude centrum zelf. Hoogtepunt is de 13e eeuwse San Bartolomeo Kerk.

Alles over Seggiano (provincie Grosseto)

Toeristeninformatie

Het adres van het gemeentehuis is Via Trento e Trieste 19 – 58038 Seggiano. Telefoon: +39 0564965370. De postcode is 58038 en het kengetal is 0564.

Geschiedenis

Seggiano stamt oorspronkelijk uit de Etruskische tijd, maar de naam van het stadje is afgeleid van de Romeinse God Janus, die in de middeleeuwen nog geëerd werd als beschermer van de landbouw. Voordat het in handen kwam van Siena was het stadje eigendom van de San Salvatore Abdij en de Sant’Antimo Abdij. Tegen het einde van de middeleeuwen zou Seggiano deel gaan uitmaken van het Groothertogdom Toscane.

Janus was een Latijnse God met twee gezichten, die o.a. gold als de beschermer van de landbouw. Zijn cultus werd in de middeleeuwen door de boeren geërfd, als dank voor wat op het platteland groeide en als wens voor een overvloedige oogst.

Het toenmalige Casale di Senganu wordtvoor eht eerst genoemd in een document uit 903. Het was toen nog eigendom van de San Salvatore Abdij.

Later werd het aan de Sant’Antimo Abdij verkocht.

In de 13e eeuw kwam de gemeente in handen van Siena. Deze situatie veranderde niet totdat de hele streek ingelijfd werd bij het Groothertogdom Toscane van de Medici familie.

Seggiano is pas sinds 1921 een officiële gemeente. Voorheen maakte het deel uit van het belendende Castel del Piano.

Bezienswaardigheden

In het historische centrum zijn nog veel middeleeuwse, Renaissance en barokke kerken te zien. De San Bartolomeo Kerk staat direct naast de Corpus Domini Basiliek, waar een reliquarium te zien is dat ooit aan San Bernardino van Siena toebehoorde. De San Rocco Kerk stamt uit de 15e eeuw. Er zijn ruïnes te zien van het Colombaio Klooster en van het Potentino Kasteel.

Evenementen

Het bekendste festival van de stad is de Sagra dell’Olio, die in December plaats vindt.

Met de Auto/Openbaar Vervoer

Met de auto: Vanuit Rome neemt U de E80 tot Albinia en dan de SS323, die U helemaal tot Uw bestemming kunt volgen. Vanuit Grosseto neemt U de SS223 tot Paganico en vervolgens de SP140 tot Castel del Piano. Vanaf hier volgt U de SS323 naar het noorden.

Openbaar vervoer: Er is een directe busverbinding met Pitigliano. Het ligt ook op de buslijn tussen Grosseto en Semproniano.

Seggiano, Grosseto, Toscane, Italië

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email