Sicilië

De regio Sicilië bestaat uit het eiland Sicilië zelf, plus nog een aantal kleinere eilandjes. De hoofdstad van de regio, die uit 9 provincies bestaat, is Palermo. Het is de grootste regio qua oppervlakte, en de op drie na grootste wat betreft bevolkingsaantal van het land. Aangezien het eiland in de loop der eeuwen door verschillende volkeren bezet is, heeft het waarschijnlijk ook de meest eclectische cultuur van Italië.

De provincies waarin de regio verdeeld is heten Messina, Catania, Siracusa, Ragusa, Catanissetta, Agrigento, Trapani, Palermo en Enna. De laatste van deze negen is de enige die nergens aan de kust grenst. In totaal wonen er meer dan vijf miljoen inwoners op het eiland.

Provincies Sicilië

Messina

Palazzo dei Leoni MessinaMessina is de Siciliaanse provincie die het dichtst bij het vasteland van Italië ligt. De Città Metropolitana di Messina, zoals de provincie nu heet, bestaat uit 108 gemeentes. De hoofdstad is Messina zelf. De grootste toeristentrekkers van de provincie zijn echter Taormina en de zeven Eolische eilanden. Twee van deze eilanden, Stromboli en Vulcano, hebben nog actieve vulkanen.

Sicilië