Siena

Siena is de hoofdstad van de gelijknamige provincie in de regio Toscane in Italië. Het is waarschijnlijk de mooiste grotere kleine stad van het land en wordt, vooral in de zomer, overspoeld met toeristen. Tijdens de traditionele Palio, die twee maal per jaar gehouden wordt, is er geen hotelbed in de stad te krijgen.

Alles over Siena

Siena
Siena

Nuttige informatie

Regio: Toscane. Provincie: Siena. Postcode: 53100. Kengetal: 0577. VVV: Het toeristeninformatie kantoor bevindt zich op het Piazza del Campo zelf. Gemeentehuis: Il Campo, 1 (tel. +39 0577292111).

Met de auto/openbaar vervoer

Met de auto: Wanneer U een mooie route wilt volgen kunt U zowel vanuit Rome als vanuit Florence de oude door het landschap slingerende herenweg Via Cassia (SS2) volgen. Het is ook mogelijk de A1/E35 te volgen tot de afslag bij Sinalunga/Bettole. Dit is een stuk sneller, maar het is wel een tolweg.

Openbaar vervoer: Het treinstation bevindt zich op een korte wandeling buiten het historische centrum van de stad. Zowel uit Pisa als uit Florence kunt U de stad met de trein bereiken door over te stappen in Empoli. Vanuit Rome dient U over te stappen in Empoli. Bussen uit Rome vertrekken vanaf het station Tiburtina en stoppen wel midden in de stad.

Bezienswaardigheden

Piazza del Campo - Top 10 Bezienswaardigheden Siena
Piazza del Campo vanuit de lucht.

Voor een middelgrote stad heeft Siena erg veel bezienswaardigheden en men kan er dan ook gerust enkele dagen voor uittrekken. Bovendien zijn er verschillende kleine steden en dorpen in de omgeving die ook de moeite waard zijn. San Gimignano is hiervan het beste voorbeeld. De attracties in de stad zelf bevinden zich grotendeels in het historische centrum. Vooral het Piazza del Campo en de onmiddellijke omgeving van dit centrale plein staan vol prachtige paleizen en kerken.

Evenementen

Het belangrijkste evenement is de beroemde Palio, die twee keer per jaar gehouden wordt. De centrale wijken van de stad bestrijden elkaar in een paardenrace rond het Piazza del Campo. Gedurende de dagen rond het festival ligt dit plein ’s nachts vol met toeristen die geen slaapplaats hebben kunnen vinden.

Siena

Deelgemeentes

Abbadia, Agazzara, Bolgione, Casa Vannini, Casciano, Certano, Colle Malamerenda, Colombaiolo, Colonia Santa Regina, Doglia, Ellera, Ferraiolo, Ferratore, Ficareto, Fogliano Grosso, Ginestreto, Isola d’Arbia, La Pergola, Le Coste, Le Querce, Le Ropole, Leccio, Monastero Basso, Montalbuccio, Montecchio, Montechiaro, Monteliscai, Osservanza, Piazza, Pieve a Bozzone, Presciano, San Giovanni, San Martino, San Pietro a Paterno, San Rocco a Pilli, Sant’Andrea, Sant’Andrea a Montecchio, Santa Regina, Selvaccia, Tavernacce, Taverne d’Arbia, Terrensano, Toiano, Val di Pugna, Vico d’Arbia, Villa Mieli, Volte Alte, Volte Basse.

RSS
Follow by Email