San Bernardino Oratorium Siena

Het Oratorium van San Bernardino bevindt zich bij de San Francesco Kerk in Siena.

Weetjes San Bernardino Oratorium Siena

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Het adres van het Oratorio di SanBernardino is . Bus:

Geschiedenis San Bernardino Oratorium Siena

Het Oratorium van San Bernardino is gewijd aan de heilige Bernardino degli Albizzeschi, wiens familie uit Siena zelf afkomstig was. Hij was zelf (in 1380) in Massa Marittima geboren, maar had erg veel tijd in Siena doorgebracht om er de Franciskaner Orde te helpen hervormen en om de strijdende politieke partijen tot vrede te brengen.

Het Oratorium is in de 15e eeuw gebouwd, op de plek waar de heilige vaak predikte. Het bestaat uit een hoger (superiore) en een lager (inferiore) deel.

De Cappella Inferiore is in de 17e eeuw door uit Siena zelf afkomstige kunstenaars versierd, met o.a. twee 16e eeuwse terracotta standbeelden die de heilige Bernardino en Caterina verbeelden en een door Andrea del Bresciano geschilderde “Madonna met Kind”.

De Cappella Superiore is de interessantere van de twee en wordt gekenmerkt door een schitterend plafond en houten wanden die door Ventura Turapilli in 1496 met pleisterwek versierd zijn. Er zijn muurschilderingen te zien van de hand van Girolamo del Pacchia (“Geboorte van Maria”, “San Bernardino”, “De Aartsengel Gabriël”), Beccafumi (“De Bruiloft”, Madonna in de Glorie met Heiligen”, “Doortocht van Maria”) en Sodoma (San Ludovico, “Voorstelling van Maria bij de Tempel”, “San Francesco d’Assisi”, “Maria-Bezoek” en “Kroning van Maria”).

Bij het altaar bevindt zich een “Madonna met Kind” van de hand van Sano di Pietro.

San Bernardino Oratorium Siena (SI), Toscane, Italië

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RSS
Follow by Email