Sperlonga (Provincie Latina)

Sperlonga bevindt zich iets meer dan 100 km ten zuiden van Rome, in de provincie Latina. Behalve dat het één van de witste en schoonste stranden in de regio Lazio heeft, is het ook bekend vanwege het schitterende historische centrum. Het is tegenwoordig dan ook een favoriet vakantie-oord voor Romeinen die veel geld hebben.

Alles over Sperlonga

Toeristeninformatie

Het adres van het gemeentehuis is Piazza Europa, snc – 04029 Sperlonga (LT). Tel: +39 0771557801. De postcode is 04029 en het kengetal is 0771. Het stadje bevindt zich in de provincie Latina en in de regio Latium.

Met de Auto/Openbaar Vervoer naar Sperlonga

Sperlonga
Sperlonga

Openbaar vervoer uit Latina/Rome: Neem de trein naar Fondi-Sperlonga en dan de bus naar het centrum van de stad. Koop een kaartje bij een tijdschriftenkiosk. (NB: Op zondag is de busdienst uiterst sporadisch.)

Met de auto uit Latina: Volg de SS148 tot Terracina en dan de SR213.

Met de auto uit Rome: Vanuit Rome rijdt U naar het zuiden. Volg de SS148 tot Terracina en dan de bordjes naar Sperlonga.

Weetjes

Het historische centrum van de stad is gebouwd op een klip, van waaraf men over het strand en de zee uitkijkt. De eerste indruk is overweldigend vanwege de uiterst Mediterraans aandoende witgeschilderde huizen en de steile trappen en smalle steegjes die alle kanten op leiden. Het is net of je in één van de beroemdste werken van Escher terechtgekomen bent.

De kustlijn, die in tegenstelling tot die van bijvoorbeeld Ostia vrij is van wrakhout en andere aangespoelde troep, is schoon en ook het strand is wit, wat verklaart waarom Sperlonga een geliefd vakantie-adres is geworden voor het meer welstaande gedeelte van de populatie van Rome zelf.

Bezienswaardigheden

Bij wegwerkzaamheden in de 20ste eeuw werd bij toeval de Grot van Tiberius ontdekt, een natuurlijke grot waarin Tiberius een bankethal aan had laten leggen. De beelden bij de ingang zijn kopieën. Andere attrakties zijn de ruïnes van de oude Romeinse villa van Tiberius, die zich binnen het natuurreservaat bij de stad bevinden, het Museo Archeologico Nazionale, de Santa Maria Kerk en het Palazzo Sabella, waar de “tegenpaus” Clemens VII zich ooit schuilhield. De grootste attrakties van de stad zijn echter het schone witte strand en het historische centrum in het algemeen.

Evenementen

De schutsheilige van de stad is San Leone Magno, wiens feestdag op 10 September plaats vindt.

Sperlonga, Latina, Latium, Italië

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RSS
Follow by Email