Spirito Santo Kerk Syracuse

De Spirito Santo Kerk staat langs de Lungomare van het eiland Ortygia in Syracuse. Ze is gebouwd op een de ruïnes van een door een aardbeving verwoeste eerdere kerk. Het opvallendste kenmerk, behalve de rijkelijk versierde voorgevel, is de voor de streek unieke koepel.

Spirito Santo Kerk Syracuse

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Adres: Lungomare d’Ortigia – Syracuse. Openingstijden: Onbekend. Toegangsprijs: Gratis.

Geschiedenis en beschrijving

Spirito Santo Kerk Syracuse
Facade

De Santo Spirito Kerk is in een barokke stijl gebouwd, in de tijd dat de Spanjaarden de heerschappij in Sicilië hadden. Voordat de kerk gebouwd werd stond er een ander heiligdom, dat echter bij de aardbeving van 1693 verwoest was.

De façade van de kerk is gemaakt van de voor Syracuse typische witte kalksteen. Hij is rijkelijk versierd met allerhande friezen, voluten, kapitelen en andere ornamenten.

De kerk beschikt ook over een unieke koepel. In tegenstelling tot de ronde koepels die andere kerken in de streek hebben is die van de Santo Spirito Kerk cylindervormig. Hij wordt bedekt met een halfronde bol die versierd is met pinakels en ronde openingen. Waarschijnlijk had men de Arabische-Normandische koepel van de door de aardbeving vernielde kerk als model genomen.

Ermenegildo Martorana schilderde de fresco’s die de verschillende deugden verbeelden.

Lungomare d’Ortigia – Syracuse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email