Stadspoorten Rieti

De eerste stadsmuur van Rieti is in de Romeinse tijd opgetrokken. Van deze muren is echter niet veel overgebleven. De stadspoorten en dat deel van de muur van Rieti dat nu nog te zien is stammen uit de middeleeuwen. Deze muur had toen ook een verschillende torens, waarvan er enige nog overeind staan.

Stadspoorten Rieti

Porta d’Arci

Porta d'Arci RietiDe Porta d’Arci of Porta d’Arce aan het Largo dei Bersaglieri bestaat al sinds de 13e eeuw, al was het toen nog wel een andere poort. De naam is afkomstig van de verdedigingswerken (arci) die de Romeinen gebouwd hadden om de Via Salaria te beschermen. Het is een massief bouwwerk met aan de voorkant een ronde boog en aan de achterkant twee bogen.

Porta Conca

De Porta Conca staat nog steeds overeind langs de middeleeuwse stadsmuur van Rieti. Hij bevindt zich tussen de Porta d’Arci en de Porta Cintia en is een van de best bewaarde monumenten van de stad. De poort staat aan het begin van de Via Porta Conca.

Porta Romana

De Porta Romana staat aan het begin van de Via Porta Romana. Vroeger maakte de poort deel uit van de 13e eeuwse stadsmuur die het centrum aan één zijde begrenst. Hij staat sinds 1930 op de huidige plek midden op het plein.

Porta Cintia

voormalige Porta Cintia - Stadspoorten RietiDe Porta Cintia stond aan het begin van de Via Cintia, die naar de Kathedraal en het Bisschoppelijk Paleis voert. De oorspronkelijke naam van deze poort, die vaak gerestaureerd is, was Porta Spoletina. De versie die in de tweede wereldoorlog verwoest is bestond uit een ijzeren hek tussen twee torens met kantelen en kleine raampjes. Hoewel de poort zelf niet meer bestaat, wordt de wijk nog altijd zo genoemd. Twee lelijke rationalistische gebouwen hebben de plaats van de torens ingenomen. Het ijzeren hek is ter herinnering op het Piazza Marconi geplaatst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email