Steden provincie Fermo

De provincie Fermo bestaat uit een aantal kustplaatsjes en, over het algemeen mooiere, steden in het binnenland. De hoofdstad van de provincie is Fermo zelf, dat gedeeltelijk aan de westkust ligt. Fermo heeft twee exclaves binnen de provincie. Porto San Giorgio is de met een kustplaats, die door de hoodstad als het ware omarmd wordt.

Steden provincie Fermo

Fermo

Piazza del Popolo Fermo

Fermo is de hoofdstad van de provincie. Het is een stad met een mooi historisch centrum met een aantal middeleeuwse kerken. Het centrale plein is het Piazza del Popolo, met het Palazzo dei Priori. Uit de Romeinse tijd zijn een dertigtal met elkaar verbonden Romeinse wateropslagplaatsen te zien.

Amandola

San Rufino en Vitale Abdij Amandola

Amandola is een stadje aan de voet van de Monti Sibillini in het uiterste westen van de provincie. De minder dan vierduizend inwoners van de stad wonen verspreid over drie heuvels, die genoemd zijn zijn naar de kastelen die zich in de middeleeuwen op de toppen ervan bevonden. De belangrijkste bezienswaardigheden bevinden zich rond het Piazza del Risorgimento.

Porta San Giorgio

Steden provincie Fermo - Porto San Giorgio - Rocca Tiepolo

Porto San Giorgio is de kustplaats tussen de uiteinden van het hoefijzervormige Fermo zelf. Attracties zijn de Rocca Tiepolo, een 13e eeuws kasteel dat tegenwoordig voor evenementen gebruikt wordt, het Palazzo Comunale en de 17e eeuwse Suffragio Kerk.

RSS
Follow by Email