Straten Palermo

De mooiste straten van Palermo zijn de Corso Vittorio Emanuele, de Via Maqueda en de Via Ruggero Settimo.

Mooiste Straten Palermo

Corso Vittorio Emanuele

De Corso Vittorio Emanuele wordt in de volksmond Càssaro genoemd en is de oudste straat van de stad. Hij loopt langzaam omlaag van de Porta Nuova op de top van de heuvel tot de Porta Felice, die dichtbij de kust staat. De straat wordt maar door twee straten doorkruist, hoewel er verschillende straten op uitkomen.

Via Maqueda

De Via Maqueda is genoemd naar de man die de straat aan heeft laten leggen. Deze Bernardino di Cardines was Hertog van Maqueda en, van 1598 tot 1601, onderkoning. Met de aanleg werd in 1577 begonnen en het werk werd in 1599 voltooid. Op het kruispunt met de Cassaro bevindt zich het achthoekige Piazza Vigliena, dat meestal Quattro Canti genoemd wordt.

Via Roma

Waar zich nu de Via Roma bevindt stonden tot het einde van de 19e eeuw arbeidershuizen. De wijk hoorde toen tot de armste stadsdelen van Palermo. De straat vormt de verbinding tussen het station en de haven van stad.

Via della Libertà

De Via della Libertà bestaat uit twee delen, waarvan het moderne het langst is. Het oudste deel ligt het dichtst bij het historische centrum en bestaat uit drie rijbanen, die door voetpaden van elkaar gescheiden worden. Dit deel begint bij het einde van de Via Ruggero Settimo en eindigt bij het Piazza Croci.

Via Ruggero Settimo

De Via Ruggero Settimo wordt samen met de Via Principe di Belmonte en de Via Generale Magliocco gezien als de ontvangstkamer van de stad. Deze 350 meter lange straat verbindt de Via Libertà met de Via Maqueda. Op het kruispunt met de Via Mariano Stabile bevindt zich de zogeheten Quattro Canti di Campagna. De winkels langs de Via Ruggero Settimo zijn de duurste van de stad.

Via Sant’Agostino

De Via Sant’Agostino is de straat van (vooral) de schoenwinkels. De belangrijkste gebouwen aan de straat zijn het Palazzo Trucco, de Santissimi Diecimila Martiri Kerk en de Sant’Agostino Kerk met bijbehorend klooster.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email