Sutri (Provincie Viterbo)

Sutri is een klein stadje dat ongeveer 50 kilometer ten noorden van Rome en 35 kilometer ten zuiden van Viterbo ligt. Het ligt op een hoog gelegen stuk land langs de Via Cassia en heeft minder dan 7000 inwoners.

Toeristen Informatie Sutri

Het adres van het gemeentehuis is Piazza del Comune, 32 (tel. +39 07616011). De postcode is 01015  en het kengetal is 0761. De stad heeft geen deelgemeentes. Het VVV van Sutri bevindt zich ook op het Piazza del Comune, 45 (Tel.: 0761609380) en is elke dag, behalve maandag, van 10.00 tot 13.00 en van 15.00 tot 18.00 uur geopend.

Met de Auto/Openbaar Vervoer

Sutri
Sutri

Vanuit Viterbo met de auto: Neem de SR2 (Via Cassia) in zuidelijke richting.

Vanuit Rome met de auto: Neem de SR2 in noordelijke richting.

Openbaar vervoer vanuit Viterbo: Vanuit Viterbo zowel als vanuit Rome is het mogelijk via de regionale trein FR3 het station Capranica-Sutri te bereiken. Dit is echter nogal misleidend, aangezien het vanaf dit station (op een sporadische Cotral bus na) moeilijk is het stadje zelf te bereiken. Het is veel beter een direkte Cotral bus naar het stadje te nemen.

Openbaar vervoer vanuit Rome: Vanaf het station Saxa Rubra (op de Roma Nord lijn) zijn er regelmatig bussen naar Sutri.

Geschiedenis Sutri

De stad ligt langs de oude pelgrimsweg Via Francigena, die van Canterbury naar Rome liep. Een beknopte geschiedenis van Sutri.

Bezienswaardigheden

Ingang Amphitheater Sutri
Ingang tot het Amfitheater

De meeste bezienswaardigheden in en rondom Sutri hebben te maken met de Etruskische en Romeinse achtergrond van het stadje. De belangrijkste monumenten in het Archeologisch Park zijn het Amfitheater en het Mithraeum. De Necropolis wordt tot de belangrijkste rotsgraven in de streek gerekend. Het mithraeum is later tot de Madonna del Parto Kerk omgebouwd.

De belangrijkste kerk van Sutri is de Santa Maria Assunta Kathedraal.

Net buiten de stad, binnen de grenzen van het Parco Regionale di Sutri, bevindt zich de Villa Savorelli. De Madonna del Monte Kerk staat in de tuin van deze villa.

De Santa Maria del Tempio Kerk is nu het bezoekerscentrum van het Parco Urbano.

Evenementen en Festivals

In de 2e week van September vindt de Sagra del Faggiolo (bonen festival) plaats. Gelijktijdig wordt er een ambachten markt gehouden.

Op 16 September is de verjaardag van de schutsheilige van de stad, Santa Dolcissima.Dit wordt gevierd met een religieuze optocht waarin een afbeelding van de heilige meegdragen wordt. Er is vuurwerk en er vindt een fakkelspektakel plaats.

Sutri, Provincie Viterbo, Regio Latium, Italië

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email