Tempel van Juno Agrigento

De Tempel van Juno (Tempio di Giunone Lacinia) staat op de hoogste top van de Collina dei Templi in Agrigento. Als gevolg van een aardbeving is een deel van de tempel in de middeleeuwen ingestort. Hij wordt ook wel Tempel van Hera genoemd.

Tempel van Juno Agrigento

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Adres: Via Panoramica dei Templi 92100 – Agrigento (tel. +39 0922621657). Officiële website: www.parcovalledeitempli.it. Openingstijden: Van 08.30 tot 19.00 uur. Toegangsprijs: 10 Euro (korting: 5 Euro). Combi-ticket met Archeologisch Museum: 13,50 Euro (korting: 7 Euro). Van half Juli tot half Augustus is de vallei ’s avonds geopend van 19.00 tot 22.00 op weekdagen en van 19.00 tot 23.00 op zaterdagen en zon- en feestdagen. Op de eerste zondag van de maand is het monument gratis toegankelijk.

Geschiedenis en beschrijving

Tempel van Juno Agrigento
Tempel van Juno

De Tempio di Giunone Lacinia staat op de top van de Collina dei Templi en wordt door een groot offeraltaar voorafgegaan.

De tempel is rond het midden van de 5e eeuw voor Christus gebouwd, wat betekent dat hij iets ouder is dan de nabije Tempio della Concordia.

Net als de meeste tempels in de valleis is het een peripterteron met zes zuilen aan de façade en de achterkant en dertien aan elke zijkant.

In 406 voor Christus werd Agrigento door de Carthagers aangevallen en geplunderd. De Tempel van Juno werd, zoals vele andere gebouwen, in brand gestoken.

Later werd het monument door de Romeinen in ere hersteld.

Gedurende de middeleeuwen stortten de muren van de cella (de centrale ruimte) als gevolg van een aardbeving geheel in.

Via Panoramica dei Templi 92100 – Agrigento

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email