Tempio della Concordia Agrigento

De Tempel van Concordia (Tempio della Concordia) is de beroemdste van de monumenten in de Vallei van de Tempels in Agrigento. Doordat deze tempel in de vierde eeuw tot basiliek omgebouwd werd is hij veel beter bewaard gebleven dan de andere tempels in de vallei.

Tempio della Concordia Agrigento

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Adres: Via Panoramica dei Templi 92100 – Agrigento (tel. +39 0922621657). Officiële website: www.parcovalledeitempli.it. Openingstijden: Van 08.30 tot 19.00 uur. Toegangsprijs: 10 Euro (korting: 5 Euro). Combi-ticket met Archeologisch Museum: 13,50 Euro (korting: 7 Euro). Van half Juli tot half Augustus is de vallei ’s avonds geopend van 19.00 tot 22.00 op weekdagen en van 19.00 tot 23.00 op zaterdagen en zon- en feestdagen. Op de eerste zondag van de maand is het monument gratis toegankelijk.

Geschiedenis en beschrijving

Tempio della Concordia Agrigento
Tempel van Concordia

De Tempio della Concordia is halverwege de 5e eeuw voor Christus gebouwd en wordt gerekend tot de beste voorbeelden van de Dorische architectuur.

Het is een peripteros, met zes zuilen aan de voorkant. Het totale aantal zuilen is 34.

In tegenstelling tot de Tempel van Giunone Lacinia is vooral de struktuur van deze tempel uitstekend bewaard gebelven. Dit komt doordat de tempel in de 4e eeuw tot basiliek omgebouwd werd. De ruimtes tussen de zuilen werden dichtgemetseld, waardoor de struktuur versterkt werd. In de muren van de binnenste ruimte werden half-ronde bogen gemaakt.

In 1748 werd de tempel tot de oorspronkelijke staat teruggebracht. Het is niet zeker aan wie de tempel gewijd was, al zouden dit Castor en Pollux kunnen zijn. De naam waaronder hij nu bekend staat is te wijten aan een Latijnse inscriptie die in de buurt gevonden is.

Via Panoramica dei Templi 92100 – Agrigento

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email