Terme Achilliane Catania

De Terme Achilliane bevinden zich onder het Piazza del Duomo in Catania. Dit antieke badcomplex stamt uit de 4e eeuw. Om de thermen te kunnen bezichtigen moet men door een gang met een tongewelf tussen de Romeinse overblijfselen en de middeleeuwse fundering van de kathedraal. De ingang is tussen de façade van de Duomo en het Palazzo dell’Arcivescovato, langs de noordelijke muur van het Casa del Fercolo.

Adres, openingstijden en toegangsprijs

De Terme Achilliane bevinden zich op het Piazza Duomo – Catania. Voor informatie en kaartjes moet U echter naar de Via Etnea, 8. Telefoon: +39 095 281635. Openingstijden: Maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 14.00 uur (zaterdag tot 13.00 uur) en dinsdag en donderdag ook van 15.00 tot 18.00 uur. Toegangsprijs: 5 Euro (3 Euro voor studenten en 65+’ers). Combi-ticket Terme Achilliane + Museo Diocesano: 10 Euro (6 Euro voor studenten en 65+’ers). Gratis voor kinderen jonger dan 10, gehandicapten (+ 1 begeleider) en Catania Pass houders.

Geschiedenis en beschrijving

Zoals veel monumenten in Catania is ook de Kathedraal op een oud Romeins gebouw opgetrokken. De ruïnes van de Terme Achilliane bevinden zich onder het huidige straatniveau en worden geheel aan het gezicht onttrokken. De oppervlakte die ze in beslag nemen strekt van de kathedraal tot de zuidkant van het plein.

Hoewel het niet de enige overblijfselen van Romeinse baden in Catania zijn zijn het wel de belangrijkste.

De opvallendste ruimte is een zaal van 12 bij 13 meter die door een door vier pilaren ondersteund gewelf bedekt wordt.

De gewelven waren versierd met sierpleisterwerk in de vorm van jonge meisjes, dieren en wijnranken. Deze zijn nu te zien in de Hermitage is Sint Petersburg.

Men denkt dat de Terme Achilliane rond de 3e eeuw aangelegd zijn.

Terme Achilliane – Piazza Duomo, Catania

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email