Terme dell’Indirizzo Catania

De Terme dell’Indirizzo bevinden zich in de Via San Calogero in het oudste deel van Catania. De ruïnes van dit thermaal badcomplex stammen uit de 2e eeuw. Het zijn de best bewaard gebleven thermen van Catania. Het monument is gedeeltelijk geïncorporeerd in het voormalige Santa Maria dell’Indirizzo Klooster, dat tegenwoordig als school gebruikt wordt. Dit verkaart ook de naam waaronder de thermen bekend staan.

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Adres: Piazza Currò. Telefoon:+39 095 7150508. Openingstijden: Alleen op verzoek te bezichtigen. Toegangsprijs: Gratis.  |  Orario di apertura  |  apertura su richiesta  |  ingresso libero

Geschiedenis en beschrijving

De Terme dell’Indirizzo zijn genoemd naar het Santa Maria dell’Indirizzo Klooster, dat op zijn beurt naar de Santa Maria dell’Indirizzo Kerk genoemd is.

Deze kerk is volgens de overlevering gebouwd op de plek waar zich ooit een wonder voltrok. Toen de Siciliaanse onderkoning in 1610 met zijn schip in een storm terechtkwam, werd hij gered door een lichtstraal uit een ikoon van de Madonna del Carmine, die het schip naar de haven van Catania loodste.

Hierna werd de kerk in 1635 gebouwd op de plek waar het icoon zich bevond.

Vier jaar later werd deze al door de aardbeving verwoest, om samen met het klooster door de Karmelieten weer opgebouwd te worden. Het nabijgelegen badhuis werd in het klooster geincorporeerd.

Van het oorspronkelijke badhuis zijn nog tien ruimtes overgebleven, allen met de originele dakbedekking. De grootste ruimte is achthoekig van vorm en wordt door een koepel bedekt.

In het monument zijn ook overblijfselen te zien van de ovens die gebruikt werden om de baden te verwarmen. Ook zijn er nog buizen waardoor de warme lucht kwam en afvoerkanalen voor het water te zien.


Terme dell’Indirizzo – Via San Calogero, Catania

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *