Alles over Termini Imerese (provincie Palermo)

Termini Imerese is één van de belangrijkste steden in de provincie Palermo, op Sicilië. Het stadje ligt iets meer dan 30 kilometer ten oosten van Palermo zelf en heeft meer dan 27.000 inwoners.

Alles over Termini Imerese (provincie Palermo)

Toeristeninformatie

Het VVV (Uffico Turistico Comunale) is in de Cortile Maltese, via S. Salvatore – 90018 Termini Imerese (tel: +39 091 8128505).

Bezienswaardigheden Termini Imerese

De Kathedraal van de stad is gewijd aan San Nicola di Bari en stamt uit de 15e eeuw. De façade wordt opgeluisterd door nissen met heiligenstandbeelden. De San Francesco Kerk is in de 13e eeuw gebouwd en is de oudste kerk van de stad.

De Santa Maria della Consolazione Kerk, de Chiesa del Monte en de Santa Maria della Misericordia Kerk worden gekenmerkt door een barokke bouwstijl.

De Santa Maria del Gesù Kerk is in 1472 gebouwd. De San Marco Evangelista Kerk heeft stucc versieringen uit de 17e eeuw.

De oudheid is vertegenwoordigd met de archeologsiche vondsten van het oude Himera, terwijl in de Grotte Geraci e Di Nuovo voorwerpen uit het Laatpaleolithicum (40.000 tot 10.000 jaar voor Chr.) gevonden zijn.

Geschiedenis

Tot 1863 stond de stad onder de naam Termini. Archeologische vondsten tonen aan dat het grondgebied van Termini Imerese al in het Laatpaleolithicum bewoond was. In 409 voor Chr. werd de stad, toen een welvarende plek, door de Carthagers verwoest. Het Carthaagse Rijk bleef er aan de macht tot het door de Romeinen verslagen werd.

In 828 werd de streek door de Arabieren veroverd, om vervolgens door de Normandiërs overwonnen te worden. Deze lieten er verschillende abdijen bouwen, om op deze wijze de Normandische cultuur te verspreiden.

Toen het huis van Aragon er aan de macht kwam, kreeg Termini verschillende privileges. Vanaf 1515 mochten ze zelfs hun eigen munten maken.

Tegenwoordig zijn de belangrijkste bronnen van inkomst de industrie en het toerisme.

Met de auto/openbaar vervoer

Termini Imerese ligt aan de belangrijkste snelweg van het eiland, de E90. De langzamere straatweg SS113 loopt gedeeltelijk door de stad en de SS285 en de SP121, die naar het zuiden lopen, beginnen in Termini.

De stad heeft een eigen treinstation en is dan ook makkelijk te bereiken vanuit de meeste grote Siciliaanse steden. Het dichtstbijzijnde vliegveld is dat van Palermo.

Termini Imerese, provincie Palermo, Sicilië

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email