Alles over Terrasini (provincie Palermo)

Terrasini (zonsondergang)

Terrasini is een kleine kustplaats in het noordwesten van de provincie Palermo. Het licht ongeveer 30 kilometer ten westen van de provinciehoofdstad zelf. De stad is grotendeels van de visserij en van het toerisme afhankelijk. De stad heeft ongeveer 12.500 inwoners (2021).

Alles over Terrasini

Toeristeninformatie

Er is een informatiekantoor (Associazione Turistica Pro Loco Terrasini) op het Piazza Duomo, 39 (Tel. +39 389 0434773). De openingstijden zijn van 09.00 tot 13.00 en van 16.00 tot 20.00 uur. Postcode: 90049. Kengetal: 091.

Bezienswaardigheden

Palazzo d'Aumale Terrasini
Palazzo d’Aumale

De kathedraal van Terrasini is de 18e eeuwse Santa Maria delle Grazie Kerk op het Piazza Duomo.

De belangrijkste gebouwen zijn het middeleeuwse Gazzarra Kasteel, het Palazzo d’Aumale en het Palazzo Cataldi. Het Palazzo d’Aumale is sinds 1984 zetel van het Stadsmuseum (Museo Civico).

Langs de kust staan een aantal torens, waarvan de Torre Alba, de Torre Mulinazzo en de Torre Capo Rama de bekendste zijn.

Geschiedenis

Hoewel archeologische vondsten aantonen dat de streek al lang gelden bewoond pas, bestaat het huidige Terrasini pas sinds 1838. In dat jaar werden de toenmalige gemeentes Terrasini en Favarotta samengevoegd.

De oudste archeologische vondsten stammen uit de tijd van de Arabische overheersing op het eiland. Totdat de Normandische heerser Ruggero de stad overwon, vonden er geen noemenswaardige gebeurtenissen plaats. Ruggero liet verschillende abdijen in de streek bouwen, met de bedoeling de Normandische cultuur te verspreiden.

In later jaren was de stad eigendom van het San Martino Klooster en van de aristicratische familie La Grua Talamaca familie.

Festivals

Het bekendste festival in de stad vindt op eerste Paasdag plaats. Tijdens het zogeheten “Festa di li Schietti” proberen de vrijgezellen van de stad een 50 kg wegende melangolo (bittere sinaasappel) op te tillen. Het evenement bestaat sinds halverwege de 19e eeuw.

Deelgemeentes/voorsteden (frazioni) Terrasini

Contrada Agliandroni, Cala Rossa, Capo Rama, Città del Mare, Fimmina Morta, Perla del Golfo, Paterna, Paternella, Serra, Stazzone, Villaggio dei pescatori, Zucco.

Met de auto/openbaar vervoer

Terrasini ligt langs de SS113 straatweg, die vanaf Messina langs de hele noordkust van Sicilië, naar Trapani loopt. De snelweg E90/A29, die gedeeltelijk dezelfde route volgt, loopt om de stad heen.

Het dichtstbijzijnde vliegveld is dat van Palermo. Het dichtstbijzijnde treinstation is Cinisi-Terrasini. Het vliegveld ligt op 12, het treinstation op 1 kilometer van de stad.

Terrasini, provincie Palermo, regio Sicilië

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RSS
Follow by Email