Top 10 Bezienswaardigheden Agrigento

De belangrijkste bezienswaardigheden in Agrigento bevinden zich in de Vallei van de Tempels aan de rand van de stad en tonen de verschillende invloeden waaraan Sicilië in de loop der eeuwen blootgsteld is geweest.

Top 10 Bezienswaardigheden Agrigento

01. Vallei van de Tempels

Tempio della Concordia - Top 10 Bezienswaardigheden AgrigentoAan de zuidkant van Agrigento bevindt zich de Vallei van de Tempels. Deze stammen uit de 5e eeuw voor Christus. Na door de Carthagers verwoest te zijn werden ze door de Romeinen weer in de oorspronkelijke staat opgebouwd. Vooral de Tempel van Concordia is in goede staat bewaard gebleven, wat waarschijnlijk komt doordat deze in de 6e eeuw tot kerk omgebouwd werd.

02. Archeologisch Museum

Santo Spirito Abdij - Kerken AgrigentoHet Museo Archeologico Regionale is gehuisvestigd in het oude Santo Spirito Klooster en toont archeologische vondsten uit de hele regio. Behalve de verzameling van het museum zelf is ook de oude kloostergang de moeite waard.

03. Kolymbetra Tuin

De Giardino della Kolymbetra begon zijn bestaan als visvijver en is uitgegraven door Carthager gevangenen. Later werd het een uiterst vruchtbare boomgaard, waar bezoekers in alle rust rond kunnen wandelen. Deze tuin bevindt zich in de Vallei van de Tempels.

04. Via Atenea

De Via Atenea is één van de mooiste straten in Agrigento, met één façade van het Palazzo Celauro, de Chiesa dell’Immacolata Concezione en, achter deze kerk, het Chiaramontano Klooster. Ze wordt beschouwd als de hoofdstraat van de stad.

05. Kathedraal

Kathedraal - Kerken AgrigentoDe Kathedraal (Duomo) van Agrigento is in de 11e eeuw, door de Noormannen, gebouwd. Hoewel de huidige kerk het resultaat is van verbouwingen uit de 13e, 14e, 17e en 20e (na een instorting in 1966) eeuwen, zijn de vensters ter hoogte van het middenschip nog overgebleven van de oorspronkelijke construktie.

06. Grieks-Romeinse Wijk

Grieks-Romeinse Wijk: Dit enorme huizencomplex wordt gekenmerkt door het Griekse stratenplan, met rechte hoeken, i.p.v. de meer willekeurig aandoende Romeinse versie.

07. Piazza Pirandello

Het Piazza Pirandello is genoemd naar één van de beroemdste Siciliaanse schrijvers, die de Nobelprijs voor Literatuur gewonnen heeft. Het plein wordt geflankeerd door het Gemeentehuis (17e eeuw), een Dominikaner klooster en een barokke kerk.

08. San Lorenzo Kerk

De San Lorenzo Kerk is in de 18e eeuw gebouwd. Het interieur wordt verlevendigd met pleisterwerk van één van de meesters van de Siciliaanse barok, Giacomo Serpotta.

09. Christelijke Necropolis

De Christelijke Necropolis van Agrigento bevindt zich langs de weg die naar de Vallei van de Tempels voert en is in de rotsen uitgegraven.

10. Santa Maria dei Greci Kerk

De Grieks-Orthodoxe Santa Maria dei Greci Kerk stamt uit de 14e eeuw en is gebouwd op de aan de Godin Athene gewijde tempel.

Meer bezienswaardigheden Agrigento

Kerken | Monumenten | Musea | Historische Gebouwen | Straten | Pleinen | Overige Attracties

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RSS
Follow by Email