Top 10 Bezienswaardigheden Anghiari

Top 10 bezienswaardigheden Anghiari

Zowel in Anghiari zelf als in de directe omgeving zijn er verschillende interessante bezienswaardigheden. Een groot deel van de top 10 bezienswaardigheden staat aan of dichtbij de in de 14e eeuw aangelegde hoofdstraat Ruga di San Martino.

Top Bezienswaardigheden Anghiari

01. Santa Maria delle Grazie Kerk

Santa Maria delle Grazie Kerk Anghiari - facade

De belangrijkste bezienswaardigheid van Anghiari is de 18e eeuwse Santa Maria delle Grazie kerk, waar o.a. een terracotta van Andrea della Robbia te zien is. Deze kerk, die ook bekend staat onder de naam Chiesa del Fosso, staat tegenover de Torre dell’Orologio.

02. Badia di San Bartolomeo

Badia San Bartolomeo - Top 10 bezienswaardigheden Anghiari

De oude Badia di San Bartolomeo Kerk wordt door een ongewoon asymmetrisch interieur gekenmerkt. Ze is in 1104 gesticht door de Camaldolesi. Hoogtepunt is een houten “Madonna met Kind” van Tino di Camiano.

03. Palazzo Pretorio

Palazzo Pretoria Anghiari

Het Palazzo Pretorio is in de 14e eeuw gebouwd. Het staat op het Piazza del Popolo en de muren zijn versierd met fresco’s en terracotta wapenschilden. Het doet nu dienst als gemeentehuis van Anghiari.

04. Palazzo Taglieschi

Het Palazzo Taglieschi is in de Renaissance periode gebouwd en is de aetel van het Museo dello Stato. De schilderijen, beeldhouwwerken en fragmenten van oude gebouwen zijn alle afkomstig uit de stad zelf en de Val Tiberina. Hoogtepunten zijn een “Madonna” van Jacopo della Quercia en een “Geboorte” van Andrea della Robbia.

05. Santo Stefano Kerk

De Santo Stefano Kerk bevindt zich buiten de bebouwde kom. Ze wordt gekenmerkt door een vroeg-middeleeuwse struktuur met Byzantijnse invloeden.

06. Sant’Agostino Kerk

Sant'Agostino Kerk Anghiari - Interieur

De Sant’Agostino Kerk is in de 15e eeuw op een eerdere kerk uit de 13e eeuw gebouwd. De grootste attracties in deze kerk worden gevormd door enkele marmeren doopvonten en enig sierpleisterwerk uit de 18e eeuw.

07. Santa Croce Kerk

De 16e eeuwse Santa Croce Kerk wordt opgeluisterd door een aantal kostbare kunstwerken.

08. Oude stadsmuur

De oude stadsmuren uit de 7e en 8e eeuw zijn vrijwel compleet intact gebleven. De drie stadspoorten in deze muren heten Porta Sant’Angelo, Porta San Martino en Porta Fiorentina.

09. San Bartolomeo Klooster

Het San Bartolomeo Klooster, samen met de Chiesa del Badia het oudste gebouw van Anghiari, werd door de Perugini tot defensief fort omgebouwd.

10. Palazzo Corsi

Palazzo Corsi Anghiari

Het 18e eeuwse Palazzo Corsi is door Benedetto Corsi tussen 1777 en 1794 gebouwd en bevindt zich buiten de stadsmuren. Tegenwoordig doet o.a. het dienst als bibliotheek en als stadsarchief.

Meer Bezienswaardigheden Anghiari

  • Bastione del Vicario.
  • Het Piazza Mameli (voorheen Piazza del Borghetto) is het centrale plein van Anghiari. De twee belangrijkste musea van de stad bevinden zich in het 16e eeuwse Palazzo del Marzocco en het Palazzo Taglieschi op dit plein.
  • Het Museo delle Memorie en del Paesaggio zetelt in het Palazzo del Marzocco. Het hoogtepunt is een schaalmodel van de Slag om Anghiari. Verder zijn er bij opgravingen in de streek gevonden archeologische voorwerpen te zien.
  • De Torre del Cassero is in 1337 gebouwd.
  • In het Museo della Confraternita di Misericordia wordt de geschiedenis van deze broederorde belicht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email