Top 10 Bezienswaardigheden Belmonte in Sabina

De top 10 bezienswaardigheden van Belmonte in Sabina omvatten een periode die begint in de prehistorische tijd. Op het grondgebied van de stad zijn prehistorische grotten te zien, alsmede een brug uit de Romeinse tijd en verschillende kerken en gebouwen die uit de middeleeuwen stammen.

Top 10 Bezienswaardigheden Belmonte in Sabina

01. Cyclopische Muur

In de deelgemeente Collina is nog een lang stuk van kalksteen opgetrokken muur te zien. Deze is gebouwd zonder van enigerlei soort cement gebruik te maken, door passende blokken op elkaar te leggen.  Hij stamt uit de late Bronstijd (1300 tot 75 voor Chr.).

02. Grotten van Zoccano

Onder deze muur bevinden zich de nog oudere (3000 tot 2000 voor Chr.) prehistorische grotten van Zoccani.

03. Ponte del Sambuco

De Ponte del Sambuco is een brug over de Via Salaria. Hij stamt uit de Romeinse tijd en is in de 1e eeuw na Chr. gebouwd, over een stroom die in de zomer droog was, maar in het regenseizoen erg hoog kon komen. Hij is 64 meter lang en hadeen breedte van iets meer dan 6 meter. De grote blokken waarvan hij gemaakt is zijn van een in de streek veel gebruikte steensoort die breccione genoemd wordt. Tot enkele jaren geleden was in de rivierbedding de steen nog te zien die aangaf hoe ver de brug van Rome verwijderd was (41 Romeinse mijlen, waarbij een mijl 1,48 meter was).

04. Romeinse villa

Niet ver van de brug heeft men de ruïnes van een oude villa gevonden.

05. Sant’Elena Kerk

De Sant’Elena Kerk heeft een vierkant vloerplan en is waarschijnlijk op een al eerder bestaande heidense tempel gebouwd.

06. Casale Toraniano

Op de Colle dell’Emiato, dichtbij de Sant’Elena Kerk, zijn nog sporen te zien van de vroeg-middeleeuwse Casale Toraniano.

07. San Nicola Klooster

Ten westen van Belmonte bevindt zich het San Nicola Klooster. Enige muren van dit klooster stammen nog uit de 12e eeuw. In de bijbehorende kerk zijn muurschilderingen uit de 16e eeuw te zien, samen met een houten standbeeld dat San Francesco verbeeldt en in de 17e eeuw gemaakt is.

08. San Salvatore Kerk

De grootste attraktie van de San Salvatore Kerk is een Johannes de Doper verbeeldende muurschildering in de apsis. De fresco maakte deel uit van een grotere cyclus.

09. San Rufino Kerk

In de San Rufino Kerk is een altaardoek te zien dat de Maagd mt Kind verbeeldt. Het stamt waarschijnlijk uit de 16e eeuw en is nogal slecht gerestaureerd.

10. Kasteel

In het oude centrum van de stad zijn nog sporen te zien van het oude kasteel dat zich hier bevond, waaronder de oude toegangspoort uit de 13e eeuw.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email