Top 10 Bezienswaardigheden Boville Ernica

Boville Ernica ligt op de top van een heuvel op een afstand van iets meer dan 100 kilometer ten zuiden van Rome. Het stadje biedt een aantal fraaie middeleeuwse kerken en paleizen. Ook de oude (en deels zelfs pre-Romeinse) stadsmuren staan nog grotendeels overeind.

Top 10 Bezienswaardigheden Boville Ernica

1. San Pietro Ispano Kerk

Giotto Mozaïk - Boville Ernica

De San Pietro Ispano Kerk is in de 12e eeuw gebouwd bij de grot waar de heilige leefde. Behalve de mozaïek van Giotto en het basreliëf van Sansovino zijn hier ook een vroeg-Christelijke sarcofaag en relikwieënkastjes van zowel San Pietro Ispano als Santa Lucia te zien. Verschillende attracties zijn afkomstig uit de eerste Sint-Pietersbasiliek in Rome.

2. Kasteel

Het grote kasteel met 18 afwisselend ronde en vierkante torens is onbeschadigd bewaard gebleven. Het zorgde er, samen met de door de Pelasgen (een stam die al voor de Grieken in Griekenland woonden en waarover erg weinig bekend is) gebouwde muren, voor dat het stadje erg makkelijk te verdedigen was.

3. Palazzo Filonardi

Het Palazzo Filonardi is het grootste paleis van Boville Ernica. Het is in de 16e eeuw gebouwd op de ruïnes van een kasteel en bevindt zich op het hoogste punt van de stad. De architekt was Jacopo Barozzi il Vignola.

4. San Michele Arcangelo Kerk

Collegiata di San Michele Arcangelo (Piazza Sant’Angelo): In de 11e eeuw gebouwd en in de 18e eeuw gerenoveerd, is dit één van de oudste kerken van de stad. Cavalier d’Arpino schilderde “Het Martelaarschap van San Sebastiano”.

5. Santo Stefano Kerk

Santo Stefano Kerk (Piazza Santo Stefano): 11e eeuwse kerk, die echter door verbouwingen in de 16e en 17e een barokke indruk geeft. Artistiek hoogtepunt is de “San Giovanni Evangelista” van de hand van Sebastiano Conca.

6. San Francesco Kerk en Klooster

San Francesco Kerk en Klooster (Piazza San Francesco): In 1377 gebouwd op een terrein dat door de notabelen van de stad aan de Franciskaners geschonken was. Vanuit de kloostertuin is er een mooi panorama te bewonderen.

7. Santa Maria del Suffragio Kerk

Santa Maria del Suffraggio Kerk (Piazza Santa Maria del Suffraggio): De grootste attraktie in deze 11e eeuwse kerk is een 13e eeuws houten beeldje dat de Madonna del Pagliarola genoemd wordt.Tot de 12 eeuw was de kerk eigendom van het Montecassino Klooster.

8. Vergine del Carmelo Kerk

De Chiesa della Vergine del Carmelo (Via della Pagliarola) is in 1863 gebouwd door de Carmelitane Teresiane di fra Isidoro della Natività. De glas-in-lood ramen stammen uit 1990.

9. Palazzo Vizzardelli

Aan het Palazzo Vizzardelli valt vooral de mooie Torre Cometti op.

10. Palazzo de Angelis

Palazzo de Angelis (Corso Umberto I): Oorspronkelijk 16e eeuws gebouw dat twee eeuwn later door de dichter Desiderio geheel verbouwd is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email