Top 10 Bezienswaardigheden Cremona

De belangrijkste bezienswaardigheden van Cremona, zoals de Kathedraal, de Torrazzo en het Palazzo Comunale bevinden zich alle rond het Piazza del Comune. Onder de museums is het Stradivariusmuseum het bekendst.

Top 10 Bezienswaardigheden Cremona

01. Kathedraal (Duomo)

Kathedraal CremonaDe Santa Maria Assunta Kathedraal bevindt zich aan het centrale plein van de stad, Piazza del Comune. Hoogtepunten zijn de façade met de opvallende protiro, de loggia en het grote roosvenster, de crypte en de muurschildering in de centrale apsis.

02. Torrazzo

Torrazzo - Top 10 Bezienswaardigheden CremonaDe Torrazzo staat meteen naast de Duomo en wordt gezien als het symbool van Cremona. Het is de hoogste nog overeind staande middeleeuwse klokkentoren van Italië. Wie van het prachtige uitzicht wil genieten zal wel meer dan 500 traptreden moeten beklimmen.

03. San Michele Vetere Basiliek

San Michele Vetere Kerk CremonaDe San Michele Vetere Kerk is op de Kathedraal na de belangrijkste kerk van de stad. Deze kerk is in de vroege middeleeuwen gebouwd. Hoogtepunten zijn de crypte, de fresco’s in de apsis en een drieluik van de hand van de lokale kunstenaar Bernardino Campi.

04. San Giovanni Baptisterium

Baptisterium CremonaHet San Giovanni Baptisterium (Piazza del Comune) staat meteen naast de Santa Maria Assunta Kathedraal. Het is oorspronkelijk in de 12e eeuw gebouwd. Hoogtepunten zijn het doopvont en het indrukwekkende portaal met de twee leeuwenstandbeelden.

05. Stradivariusmuseum

Het Stradivariusmuseum is tegenwoordig gehuisvestigd in het Museo Civico van Cremona. Het bestaat uit drie secties, waarvan er één de wertuigen, modellen en gemaakte instrumenten van Antonio Stradivari belicht. De andere delen van de tentoonstelling tonen de instrumentenmakerij in Cremona in het algemeen.

06. Palazzo Comunale

Het Palazzo Comunale bevindt zich midden in het historische centrum van de stad. Hoogtepunten zijn de Sala della Giunta en vooral de Saletta dei Violini, waar een aantal van de beroemdste violen ter wereld tentoongesteld worden.

07. Loggia dei Militi

Loggia dei Militi - Top 10 Bezienswaardigheden CremonaDe Loggia dei Militi is een van de oudste nog overeind staande gebouwen van de stad. Het is in dit gebouw dat de belangrijkste personages van de stad gedurende de middeleeuwen vergaderden. De twee standbeelden van Heracles onder de portico houden het wapenschild van de stad omhoog.

08. San Sigismondo Kerk

San Sigismondo Kerk - Bezienswaardigheden CremonaDe San Sigismondo Kerk bevindt zich in een buitenwijk van Cremona. Ze is in de 15e eeuw gebouwd naar aanleiding van een huwelijk tussen leden van twee adelijke families. De kerk is versierd met schilderijen van de hand van de belangrijkste lokale kunstenaars uit de 15e eeuw.

09. Palazzo Cittanova

Het Palazzo Cittanova is een voormalig gemeentehuis van Cremona. Het is een van een aantal in de 13e eeuw gebouwde paleizen die het volk tegen de gevestigde macht van de adelstand vertegenwoordigden. Het wordt nu als congrescentrum gebruikt.

10. Museo Civico

Arcimboldo - Top 10 Bezienswaardigheden CremonaHet Museo Civico “Ala Ponzone” zetelt in het Palazzo Affaitati, dat tot de belangrijkste historische gebouwen van de stad gerekend wordt. Hier zijn vooral schilderijen en andere kunstwerken van lokale artiesten, waaronder de beroemde Arcimboldo, te zien.

Meer bezienswaardigheden Cremona

Palazzo Fodri | Santa Maria Maddalena Kerk |

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email