Top 10 Bezienswaardigheden Orvieto

Orvieto ligt in het zuidelijke puntje van de regio Umbrië en kan zowel als basis voor uitstapjes in de omgeving gebruikt worden, als als bestemming van een excursie vanuit bijv. Rome zelf. Een groot deel van de toeristische attracties bevindt zich aan of in de buurt van de Corso Cavour.

Top 10 Bezienswaardigheden Orvieto

01 Kathedraal

Kathedraal - Top 10 Bezienswaardigheden Orvieto

De Duomo (Kathedraal) van Orvieto is één van de mooiste en bekendste van heel Italië. Men deed er dan ook vier eeuwen over om de bouw to voltooien.  De voorgevel van deze Gotische kerk wordt met allerhande ornamenten versierd. De grootste trekpleister van de kathedraal is de San Brizio Kapel. In de kerk zijn een ook nog een aantal schitterende fresco’s van o.a. Fra Angelico te zien.

02 Ondergronds Orvieto

Etruskische Cuniculum - Ondergronds Orvieto

Aangezien het terrein waarop de stad gebouwd is vooral uit het makkelijk manipuleerbare tufa bestaat, waren er al in de tijd van de Etrusken ondergrondse in de steen uitgehakt gangen. De stad organizeert excursies door deze gangen. Het Ondergronds Orvieto bevindt zich in de wijk rond de Via della Cava in het westelijke deel van het historische centrum.

03 Torre del Moro en Palazzo dei Sette

Van diep naar hoog, de Torre del Moro is de hoogste toren van Orvieto. Vanaf 47 meter hoogte heeft U een schitterend vergezicht over de stad zelf en het omringende platteland. De toren maakt deel uit van het historische gebouw Palazzo dei Sette.

04 Pozzo di San Patrizio

Pozzo di San Patrizio - Top 10 Bezienswaardigheden Orvieto

En weer terug de diepte in: De Put van Sint Patrick (Pozzo di San Patrizio) is een 62 meter diepe put. Langs de put zelf lopen twee, uiteraard niet erg brede, trappengangen, ééntje omlaag en de andere omhoog. Beide hebben 248 treden. Naast de put bevinden zich de resten van wat ooit de Etruskische Tempio del Belvedere was.

05 Palazzo Papali en Palazzo Vescovile

Het Bisschoppelijk Paleis (Palazzo Vescovile) staat naast de Pauselijke Paleizen (Palazzi Papali) op het Piazza del Duomo. Enige kamers op de begane grond worden gebruikt als zetel van het Museo Archeologico Nazionale. Deze gebouwen stammen uit de tijd dat een aantal pausen hun residentie in Orvieto hadden.

06 San Giovenale Kerk

San Giovenale Kerk Orvieto

De San Giovenale kerk stamt uit 1004 en is gebouwd op de ruïnes van een vroeg-Christelijke kerk. Deze was waarschijnlijk weer gebouwd bovenop een oude Etruskische aan de Romeinse God Jupiter gewijde tempel. Het is de oudste kerk van de stad en staat aan de westelijke rand van het historische centrum.

07 Piazza della Repubblica

Het Piazza della Repubblica bevindt zich aan het einde van de hoofdstraat Corso Cavour. Op dir plein staan zowel een van de mooiste kerken (Sant’Andrea Kerk) als een van de belangrijkste gebouwen van Orvieto (Palazzo Comunale).

08 Fortezza Albernoz

Het Fortezza Albornoz (“Albornoz Fort”) is een oud Spaans kasteel uit de 15e eeuw. In werkelijkheid stond er al een eerder fort, dat op de ruïnes van een Etruskische tempel gebouwd was.

09 Palazzo Soliano en Museo dell’Opera del Duomo

Het Palazzo Soliano is een van de gebouwen aan het Piazza del Duomo. Het is in de loop der geschiedenis ontelbare keren gerestaureerd. Tegenwoordig doet de begane grond dienst als zetel van het Emilio Greco Museum, terwijl de eerste verdieping op weer een restauratie wacht. De collectie van het Museo dell’Opera del Duomo, die hier gehuisvestigd was, is naar de Palazi Papali verhuisd.

10 Piazza del Capitano del Popolo

Het Piazza del Capitano del Popolo is een van de belangrijkste pleinen van Orvieto. Dit plein is twee keer per week, op donderdag en zaterdag, het toneel van een grote dagmarkt. Het mooiste gebouw aan dit plein is het Palazzo del Popolo, dat als voorbeeld gediend heeft voor verschillende kleinere paleizen in de stad.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *