Top 10 Bezienswaardigheden Pavia

Er zijn genoeg bezienswaardigheden in Pavia om de gemiddelde toerist enkele dagen te vermaken. De stad kan echter ook als dagtochtje vanuit Milaan bezocht worden. De grootste attracties zijn rond het centrale Piazza della Vittoria plein te vinden.

Top 10 Bezienswaardigheden Pavia

01. Certosa di Pavia

De Certosa di Pavia (Via del Monumento, 4) is een enorm religieus complex op ongeveer 8 kilometer ten noorden van de stad zelf. Het klooster hoort tot de beroemdste Renaissance gebouwen van Italië. Het is zowel vanuit Pavia zelf als vanuit Milaan makkelijk met de bus te bereiken.

02. Kathedraal

Kathedraal - Top 10 Bezienswaardigheden Pavia

De Kathedraal van Pavia is gewijd aan Santo Stefano en Santa Maria Assunta en beschikt over de op twee na grootste koepel van Italië. Met de bouw werd in 1488 begonnen. Hoewel zowel Leonardo da Vinci als Bramante aan het ontwerp werkten, werd de kerk pas in de 19e eeuw voltooid. In 1989 stortte de klokkentoren in, waarbij vier mensen het leven lieten.

03. Castello Visconti

Het in 1360 gebouwde Castello Visconti staat aan de noordkant van het historische centrum. Het bij het kasteel horende park strekte zich ooit tot het 8 kilometer verderop liggende Certosa di Pavia uit. Het doet tegenwoordig dienst als zetel van zowel het Stadsmuseum, het Museo del Risorgimento en een kustgalerij.

04. Stadstorens

Van de middeleeuwse torens die Pavia haar bijnaam “Stad van de 100 Torens” bezorgden staan er niet zoveel meer overeind. De beste plek om een idee te krijgen van hoe het er vroeger uitzag is het Piazza di Leonardo da Vinci, waar er een aantal bij elkaar staan.

05. San Michele Kerk

De San Michele Maggiore Kerk is in 1090 in de zogeheten Romaanse stijl opnieuw opgebouwd. Dit was noodzakelijk nadat de oorspronkelijk 7e eeuwse kerk door een aardbeving met de grond gelijk gemaakt was. Het was de favoriete kerk van heersers als Karel de Grote en Barbarossa. De beeldhouwwerken die het exterieur sieren verbeelden de strijd tussen goed en kwaad.

06. Universiteit

De Universiteit van Pavia bestaat pas als zodanig sinds 1361. Bij de stichting, in de 9e eeuw, was het een eenvoudige school. Het complex bestaat uit een aantal huizenblokken, die door gangen en mooie binnenplaatsen met elkaar worden verbonden. Christopher Columbus volgde er ooit een cursus “Amerika ontdekken”.

07. Ponte Coperto

De Ponte Coperto is de bekendste brug van Pavia. De oorspronkelijke brug werd in de tweede wereldoorlog door de geallieerden gebombardeerd, dus de huidige “Overdekte Brug” is een kopie. Bij laagtij kan men nog delen van deze oude brug, en zelfs van nog oudere Romeinse bruggen, ontwaren.

08. San Pietro in Ciel d’Oro Basiliek

San Pietro in Ciel d'Oro Basiliek Pavia

De San Pietro in Ciel d’Oro Basiliek bevindt zich in het centrum van de stad. Ze is in 725 gebouwd en in 1132 geheel verbouwd. De oudste muurschilderingen in de kerk stammen uit de 12e eeuw. De belangrijkste bezienswaardigheid in de kerk is de marmeren tombe van de kerkvader Sint-Augustinus.

09. Piazza della Vittoria

Het Piazza della Vittoria is het centrale plein van Pavia. Het wordt geflankeerd door mooie historische gebouwen (en aan één kant lelijke 20e eeuwse gebouwen) en een groot aantal cafétjes en terrasjes. Het bevindt zich op de plek waar ooit het Romeinse Forum was.  Het is hèt ontmoetingspunt van de inwoners van de stad. Er staan een aantal mooie historische gebouwen en kerken langs het plein, waaronder het gemeentehuis Palazzo Broletto.

10. San Teodoro Kerk

De San Teodoro Kerk bevindt zich op een klein pleintje dichtbij de oever van de rivier de Ticino. Een bezoek is vooral de moeite waard vanwege de fresco’s die tonen hoe Pavia er in de 16e eeuw uitzag. Andere schilderingen verbeelden gebeurtenissen uit het leven van de heilige Theodorus.

RSS
Follow by Email