Top 10 Bezienswaardigheden Prossedi

Van de top 10 Bezienswaardigheden in Prossedi is het vierkante Palazzo Baronale het opvallendst. De belangrijkste kerk is de Chiesa di Sant’Agata. Van het oude historische centrum staan de oude stadsmuur en stadspoorten nog overeind.

Top 10 Bezienswaardigheden Prossedi

01. Palazzo Baronale

Palazzo baronale ProssediHet Palazzo Baronale, dat ook bekend staat onder de naam Palazzo Gabrielli, staat aan het Piazza Umberto I. De wapenschilden boven het portaal geven de geschiedenis van het gebouw weer.

02.Sant’Agata Kerk

Sant'Agata Kerk -Top 10 Bezienswaardigheden ProssediDe Sant’Agata Kerk bevindt zich op het hoogste punt van de stad en kijkt dus over de hele gemeente uit. Het gebouw staat naast het Palazzo Baronale en wordt gekenmerkt door een neo-classicistische architectuurstijl.

03. Palazzo Comunale

Palazzo Comunale (Top 10 bezienswaardigheden Prossedi)Het Palazzo Comunale bevindt zich aan de hoofdstraat van Prossedi en is door een welstaande familie aan de stad geschonken. Op de façade van het vierkante paleis is een gedenkplaat te zien die verwijst naar de economische maatregelen die de Volkerenbond tegen het fascistische Italië genomen had nadat het land Ethiopië binnengevallen was.

04. Fontana dei Papi

Fontana dei Papi ProssediDe Fontana dei Papi (“Fontein van de Pausen”) staat langs de straat die naar Frosinone voert en is er door Markies Livio De Carolis geplaatst ter ere van het bezoek van Paus Benedetto XIII in 1727.

05. San Nicola Kerk

De Chiesa di San Nicola wordt gekenmerkt door een prachtige Romaanse façade. De ingang wordt geflankeerd door twee zuilen en erboven bevindt zich een groot roosvenster,

06. Santa Maria Extra-Moenia Kerk

De Santa Maria extra-Moenia Kerk was de privé-kapel van de familie Gabrielli. Ze staat naast het Palazzo Comunale en het portaal wordt opgeluisterd door een mozaïek dat de “Madonna met Kind” verbeeldt.

07. Piazza Umberto I en het Monument voor de Oorlogsslachtoffers

Dit plein bevindt zich in het historische centrum van Prossedi. Het monument voor oorlogsslachtoffers is hier in 1922 geplaatst en bestaat uit een gedenknaald met een bronzen adelaar erop.

08. Stadspoort met Antieke Klok

De oude toegangspoort van de stad wordt versierd door een antieke klok.

09. Pisterzo

Pisterzo is een erg pittoreske deelgemeente van Prossedi. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn de Purgatorio Kerk, de San Michele Arcangelo Kerk, het Palazzo Gabrielli en het Palazzo del Capitano.

10. Porta Nuova

De Porta Nuova (of Porta Nova) is de tweede stadspoort in de oude verdedigingsmuren van Prossedi. Aangezien het de kleinere, en minder belangrijke van de twee was, werd deze “Nieuwe Poort” vaak dichtgemetseld wanneer er epidemieën waren of wanneer de stad bedreigd werd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email