Top 10 Bezienswaardigheden Reggio Calabria

De twee bekendste bezienswaardigheden van Reggio Calabria zijn de enorme standbeelden die bij toeval voor de kust gevonden zijn en nu in het archeologsich museum tentoongesteld worden en het Castello Aragonese. Vrijwel alle attracties in het historische centrum zijn in de huidige staat ongeveer een eeuw oud, als gevolg van een aardbeving in 1908. Na deze ramp moesten vrijwel alle historische gebouwen opnieuw opgetrokken worden.

Top 10 Bezienswaardigheden Reggio Calabria

01. Magna Grecia Archeologisch Museum

Magna Grecia Museum Reggio CalabriaHet Magna Grecia Museum is het archeologische museum van Reggio Calabria. De vaste tentoonstelling omvat kunstwerken en andere objecten die gevonden zijn in de door Grieken gekoloniseerde zuid-Italiaanse en Siciliaanse kuststrook. De beroemdste trekpleisters zijn twee bronzen standbeelden die de Bronzi di Riace worden genoemd.

02. Castello Aragonese

Castello Aragonese - Overige Attracties Reggio CalabriaHet Castello Aragonese is een van de belangrijkste toeristische attracties van de stad. Het is in de 6e eeuw gebouwd en later steeds groter gemaakt, tot men de grond voor andere doeleinden nodig had. Het wordt samen met bovengenoemde bronzen Riace Standbeelden tot de symbolen van de stad gerekend. In 1897 is het tot nationaal monument uitgeroepen.

03. Lungomare Falcomatà

Lungomare - Top 10 Bezienswaardigheden Reggio CalabriaNet als vrijwel iedere Italiaanse kustplaats heeft ook Reggio Calabria een Lungomare. Deze kustwegbiedt een schitterrend uitzicht over de Straat van Messina, de vulkaan de Etna en de Siciliaanse stad Messina zelf. In Reggio bestaat de Lungomare uit drie straten die in elkaar overlopen, te weten de Lungomare Falcomatà, de Corso Vittorio Emanuele III en de Viale Genoese Zerbi.

04. Duomo

Kathedraal - Top 10 Bezienswaardigheden Reggio CalabriaDe Maria Santissima Assunta Kathedraal is, na ettelijke keren door aardbevingen verwoest te zijn geweest, in 1928 ingewijd. Het is de grootste kerk van de regio. Behalve vanwege de indrukwekkende façade is de Duomo vooral beroemd vanwege de barokke Santissima Assunta Kapel.

05. Villa Comunale

Villa Comunale - Overige Attracties Reggio CalabriaDe Villa Comunale is de voormalige Botanische Tuin van de stad. Ze ligt ingeklemd tussen de Viale Italo Falcomata en de Corso Garibaldi. De tuin wordt opgeluisterd door verschillende monumenten en standbeelden, maar het hoogtepunt is de zogeheten Portale di Casa Vitrioli.

06. Palazzo Campanella

Palazzo Campanella - Historische Gebouwen Reggio CalabriaHet Palazzo Campanella is een historisch gebouw in Reggio Calabria. Het staat in de Via Cardinale Portanova, in het noordoostelijke deel van het historische centrum van de stad. Het bestaat uit een aantal met elkaar verbonden gebouwen, rond een centraal plein.

07. Corso Garibaldi

Corso Garibaldi Reggio CalabriaDe Corso Garibaldi is één van de belangrijkste straten van de stad. Ze loopt midden door het historische centrum en geldt als het symbool van de stad. De straat verbindt het Piazza de Nava met de Villa Comunale. Onderweg komt men langs een aantal van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad, waaronder de Duomo en het Piazza Italia, met alle regeringsgebouwen.

08. Chiesa degli Ottimati

Ottimati Kerk - Top 10 Bezienswaardigheden Reggio CalabriaDe Ottimati Kerk staat ook bekend onder de naam Santa Maria Annunziata Kerk. Na in de 20e eeuw afgebroken te zijn werd de kerk naast het Castello Aragonese opnieuw opgebouwd. Het exterieur wordt gekenmerkt door een mooie Arabisch aandoende koepel. De grootste trekpleisters zijn het vloermozaïek en de “Aankondiging van de Maagd” van de hand van Alessandro Ciampelli.

09. Arena dello Stretto

Arena dello Stretto Reggio CalabriaDe Arena dello Stretto is een modern amphitheater dat zo gebouwd is dat het eruit ziet alsof het een antiek Grieks theater is. Vanaf dit theater, dat ook wel Annasilaos Amphitheater genoemd wordt, heeft men een spectaculair uitzicht over de kust. De officiële naam van het theater is Anfiteatro Ciccio Franco.

10. Palazzo Municipale (Palazzo San Giorgio)

Het Palazzo Municipale (“Gemeentegebouw”) van Reggio Calabria heet eigenlijk Palazzo San Giorgio en heeft de façade aan het voormalige Piazza Vittorio Emanuele II (nu Piazza Italia). Zoals de naam aangeeft is het de zetel van het gemeentehuis van de stad. Het is in de 20’er jaren van de 20e eeuw opgetrokken.

Meer bezienswaardigheden Reggio Calabria

Kerken | Historische Gebouwen | Museums | Overige Attracties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email