Top 10 Bezienswaardigheden Sperlonga

Zeg het voort
Share

Sperlonga is een ideale zomerbestemming voor mensen die in Rome op vakantie zijn en van een mooi strand willen genieten zonder van cultuur verstoken te blijven. Het historische gedeelte van Sperlonga is gebouwd op een stijle klip van waaraf je direkt op de zee en het witte strand uitkijkt. Tegenwoordig hebben veel rijkere Romeinen hier een zomerhuisje.

Top 10 Bezienswaardigheden Sperlonga

 1. Ook in de oudheid was Sperlonga al een geliefde plek om er de hete zomermaanden door te brengen. De zogeheten Grot van Tiberius werd in de 20e eeuw bij toeval ontdekt. Deze natuurlijke grot was door Keizer Tiberius tot bankethal omgetoverd. De beelden bij de ingang zijn kopieën.
 2. Binnen het natuurreservaat bij Sperlonga zijn de ruïnes van de oude Romeinse Villa van Tiberius te zien. Het zijn vooral de vloeren met de schitterende mozaïeken die hier opvallen.
 3. Museo Archeologico Nazionale: De meeste en belangrijkste objecten in dit museum zijn gevonden in de Grot van Tiberius en in diens voormalige Villa. Hoogtepunten worden gevormd door de grote beeldengroepen die bij de ingang van de grotten stonden.
 4. Voor de meeste mensen die naar Sperlonga komen is het strand de grootste attraktie.
 5. Wanneer men helemaal doorloopt naar het einde van het strand komt men bij een plek waar natuurlijke warmwaterbronnen door het zand omhoogkomen.
 6. Palazzo Sabella: In dit historische gebouw in Sperlonga hield de “tegenpaus” Clemens VII zich in 1379 schuil nadat hij uit Anagni had moeten vluchten.
 7. De Torre Truglia is in 1532 gebouwd, op de plek waar zich reeds een Romeinse toren bevond, te weten de punt van het voorgebergte waarop het stadje gebouwd is.
 8. De Torre del Nibbio maakt deel uit van een kasteel op het centrale plein van Sperlonga.
 9. De Kerk van San Rocco is in de 15e eeuw gebouwd.
 10. De “Blauwe Oasis” (Oasi Blu) is een natuurreservaat van ongeveer 11 hectare. De Villa van Tiberius bevindt zich binnen dit reservaat, waar men verschillende wandelroutes kan volgen.

Meer Bezienswaardigheden Sperlonga

 • De voormalige Santa Maria Kerk wordt tegenwoordig vooral nog gebruikt voor tentoonstellingen, concerten, etc.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *