Top 10 Bezienswaardigheden Volterra

Dankzij de afgelegen positie is het centrum van Volterra eigenlijk sinds de middeleeuwen al min of meer intakt bewaard gebleven. Er zijn overblijfselen uit zowel de Etruskische als de Romeinse tijd te zien en het historische centrum staat vol met mooie gebouwen.

Top 10 Bezienswaardigheden Volterra

01. Piazza dei Priori

Palazzo Pretorio - Top 10 Bezienswaardigheden VolterraHet Piazza dei Priori is het centrale plein van Volterra. Het is hier dat de belangrijkste gebouwen van de stad, waaronder het gemeentehuis (Palazzo dei Priori), zich bevinden. Andere mooie gebouwen zijn het Palazzo Vescovile en het Palazzo Pretorio, dat een hele zijde van het plein in beslag neemt. Ook het VVV-kantoor van de stad bevindt zich aan dit plein.

02. Kathedraal

Santa Maria Assunta Kathedraal VolterraDe Duomo& (Kathedraal) van Volterra is gewijd aan Santa Maria Assunta en is in de 12e eeuw gebouwd. Ze is opgetrokken op de ruïnes van een al eerder bestaande aan Santa Mariagewijde kerk. De façade stamt uit 1254 en is volgens Vasari door Niccolò Pisano ontworpen. De klokkentoren staat op zichzelf en het Baptisterium bindt zich tegenover de kathedraal.

03. Stadsmuren Volterra

Etruskische Muur - Overige Attracties VolterraDe Etruskische Muur van Volterra kan, hoewel er niet veel meer van over is, gezien worden als het symbool van de stad. De huidige muur rond het stadcentrum is in de 13e eeuw gebouwd en was bedoeld als ondersteuning van de oude verdedigingswal. Van de stadspoorten staan er nog zeven overeind, waaronder de Etruskische Porta dell’Arco.

04. Fortezza Medicea

Fortezza Medicea - Top 10 Bezienswaardigheden VolterraHet Fortezza Medicea is op het hoogste punt van de rots waarop het historische centrum van de stad zich bevindt gebouwd. Het bestaat uit een ouder en een nieuwe gedeelte, die respectievelijk Rocca Vecchia en Rocca Nuova ;worden genoemd. Deze worden met elkaar verbonden door een dubbele binnenplaats en een galerij die Cammino di Ronda heet.

05. Romeins Theater en Thermen

Romeins Theater VolterraDe ruïnes van het Romeins Theater van Volterra bevinden zich bij een archeologische vindplaats die Vallebuona wordt genoemd. De vondsten bestaan uit twee gebouwen uit de Romeinse tijd, die beide erg goed bewaard gebleven zijn. Het gaat om een theater uit de tijd van Augustus en de Thermen.

06. Guarnacci Etruskisch Museum

Het Guarnacci Etruskisch Museum is een van de oudste publieke musea van Europa. Het bestaat sinds 1761, het jaar dat de abt Mario Guarnacci zijn verzameling archeologische objecten aan de stad schonk. Hoogtepunten van de belangrijkse collectie zijn het standbeeldje dat bekend staat als de “Schaduw van de Avond” en de “Urn van het Bruidspaar”.

07. Fonte di Docciola

Fonte di Docciola - Overige Attracties VolterraDe Fonte di Docciola staat dichtbij de stadspoort met dezelfde naam. Samen met de poort vormt de fontein een van de meest herkenbare symbolen van Volterra. Gedurende de middeleeuwen werd het water uit deze fontein gebruikt voor de wolfabrieken van de stad.

08. Piano di Castello Acropolis

De Piano di Castello Acropolis van Volterra strekt zich uit over een groot gebied binnen het historische centrum van de stad. Opgravingen hebben duidelijk gemaakt dat de streek vanaf de Bronstijd tot de 15e eeuw continu bewoond was.

09. Torenhuizen

Net als in verschillende Italiaanse steden stonden er in Volterra verschillende zogeheten “torenwoningen”. Deze case-torri hadden in de eerste plaats een defensieve functie, maar gaven ook aan hoe rijk en machtig de bezitter van zo’n huis wel niet was. De bekendste en opvallendste van deze torenhuizen is de Casa-Torre Buonparenti.

10. Le Balze

Balze VolterraMet Le Balze duidt men een apart natuurfenomeen aan, waarvan men het resultaat enkel ten noordwesten van Volterra kan bekijken. De Balze zien eruit als hoge muren van zand met een dunne laag kalksteen erop. Het ziet er spectaculair uit, maar de voortkruipende erosie heeft er al voor gezorgd dat het Badia Camaldolese Klooster niet meer bewoond kan worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email