Torre dei Lamberti Verona

De Torre dei Lamberti wordt ook wel Torre del Comune genoemd. Ze bevindt zich tussen het Piazza delle Erbe en het Piazza dei Signori in Verona. De toren is 84 meter hoog en is één van de opvallendste toeristische attracties van de stad,

Torre dei Lamberti Verona

Adres, Openingstijden en Toegangsprijs

Het adres van de Torre dei Lamberti is Piazza dei Signori – Cortile del Mercato Vecchio (tel. +39 0458032726). Openingstijden: Dinsdag tot zondag van 09.00 tot 19.30. Maandag van 13.45 tot 19.30 uur. Toegangsprijs: Onbekend. Gedurende de zomermaanden is het mogelijk een combi-kaartje te kopen voor de toren en de Scavi Scaligeri. De ingang van de Torre dei Lamberti bevindt zich in de Cortile del Mercato Vecchio, niet erg duidelijk zichtbaar onder de Scala della Ragione.

Geschiedenis

De Torre dei Lamberti is 84 meter hoog en bevindt zich aan het Piazza delle Erbe. Met de bouw ervan werd in 1172 begonnen. In 1403 werd de toren door de bliksem getroffen en werd de top ervan vernield. Aangezien men de toren toch moest restaureren werd besloten haar meteen een stuk hoger te maken. De werkzaamheden duurden van 1448 tot 1464.

Doordat het onderste gedeelte, met de afwisselende tuf- en bakstenen strepen, zich onderscheidt van het bovenste, kan men goed zien hoe hoog de toren was na de oorspronkelijke construktie.

Er waren twee klokken, waarvan de kleinste gebruikt werd om branden te signaleren en de grootste om de gemeenteraad samen te roepen en ook om de bewoners van Verona te waarschuwen wanneer de stad aangevallen werd.

Torre dei Lamberti, Verona

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RSS
Follow by Email