Torre del Moro Orvieto

De vierkante toren die over het historische centrum van Orvieto uitkijkt heet Torre del Moro, oftewel “Toren van de Moor”. Vanaf de toren heeft men een schitterend uitzicht over het omringende platteland. De toren maakt deel uit van een historisch gebouw dat Palazzo dei Sette heet.

Palazzo dei Sette en Torre del Moro Orvieto

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Adres: Corso Cavour, 87, 05018 Orvieto. Telefoon: +39 0763 344567. Openingstijden: Van Maart t/m Oktober van 10.00 tot 19.00 uur (van Mei t/m Augustus tot 20.00 uur); van September t/m Februari van 10.30 tot 16.30 uur. Toegangsprijs: 2,80 Euro: studenten en 65+: 2 Euro; kinderen jonger dan 10: Gratis.

Palazzo dei Sette Orvieto

Het Palazzo dei Sette was oorspronkelijk eigendom van de Della Terza familie, maar kwam later in handen van de pauselijke staat. Het deed dienst als zetel van de zogeheten Sette, wat “Zeven” betekent, naar de zeven kunstvormen, alvorens pauselijk bezit te worden.

Vanaf het einde van de 19e eeuw deed het paleis een tijdlang dienst als postkantoor.

Torre del Moro Orvieto

De Torre del Moro is tegen het einde van de 13e eeuw gebouwd en is ongeveer 47 meter hoog. Hij is oorspronkelijk opgetrokken om als uitkijktoren te dienen, maar werd vanaf de 19e eeuw gebruikt als wateropslagplaats voor een nieuw aquaduct.

De toren is genoemd naar Raffaele Gualtiero, die “de Moor” genoemd werd. Deze was eigenaar van het belendende Palazzo Gualterio en vader van Sebastiano Gualterio, die het tot bisschop van Viterbo zou schoppen.

In 1515 gaf paus Leo X de toren, samen met een aantal andere gebouwen, aan de stad Orvieto.

Er hangen twee klokken in de toren, waarvan er een in 1313 gemaakt is en oorspronkelijk in het Palazzo del Popolo hing. In 1876 werd deze met de 25 symbolen van de kunsten versierde klok naar de huidige behuizing verplaatst.

Er is een lift, maar die gaat maar tot ongeveer halverwege. Om het observatiedek te kunnen betreden dient men de rest omhoog te lopen.

Corso Cavour, 87 – Orvieto

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *