Arcidosso

Arcidosso is een stadje van iets meer dan vierduizend inwoners in de provincie Grosseto. De gemeente bevindt zich in een heuvelachtige en bosrijke streek die Monte Amiato genoemd wordt. De San Niccolò Kerk is de oudste kerk van de stad.

Toeristeninformatie Arcidosso

Regio: Toscane. Provincie: Grosseto. De postcode is 58031 en het kengetal is 0564. Het adres van het gemeentehuis is Piazza Indipendenza, 30 (Telefoon: +39 0564 966438).

Geschiedenis

Arcidosso is rond de 9e eeuw gesticht. Oorspronkelijk hoort het bij de San Salvatore Abdij, maar in de 12e eeuw komt het in handen van de Aldobrandini familie. Later wordt het stadje veroverd door Siena, dat er eeuwenlang de dienst blijft uitmaken.

Bezienswaardigheden

Het historische centrum van de stad wordt gekenmerkt door de grote hoeveelheid middeleeuwse kerken. De belangrijkste zijn de Madonna delle Grazie Kerk, de Sant’Andrea Kerk, de San Niccolò Kerk en de San Leonardo Kerk. Buiten het centrum zijn het oude Kapucijner Klooster en de 13e eeuwse plattelandskerk Santa Maria ad Lamulas de moeite waard.

Evenementen

Elk jaar in Juni wordt de Fiera di Sant’Antonio gehouden. In Augustus is er een paardenren.

Met de Auto/Openbaar Vervoer

Arcidosso

Arcidosso

Met de auto: Vanuit Grosseto volgt U eerst de SS223/E37 in de richting Siena. Vanaf Paganico volgt U de SS64 naar Uw bestemming. De afstand is ongeveer 56km. Vanuit Rome kunt U langs de kust rijden tot Grosseto en dan de voorgaande aanwijzingen volgen of eerst over de A1 naar het noorden en dan de afslag Orte nemen en verder rijden tot Viterbo. Vanaf hier  volgt U de SR2 tot Torrente Formone, waar U de SP113 neemt, gevolgd door de SP18D, de SP65, de SP129, de SP107, de SP111 en uiteindelijk vanaf Casidore de SS323.

Openbaar vervoer: De maatschappij Tiemme verzorgt een direkte busverbinding vanuit Grosseto. De reistijd ligt tussen de 85 en de 98 minuten.

Arcidosso

Deelgemeentes

Acquaforte, Bagnoli, Benedettini, Capannelle, Cappuccini, Casa del Prete, Casacce, Case d’Orifile, Case Nuove, Case Rosse, Corniolo, Fornaci, Giunco di Sopra, Giunco di Sotto, Grappolini-Oguardio, Le Macchie, Montelaterone, Pergole, Piane del Maturo, Pino, Rondinelli, Salaiola, San Lorenzo, Serra, Stribugliano, Zancona.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *