Scarlino

Scarlino is een klein heuvelstadje bij de kust, ten noorden van de provinciehoofdstad Grosseto. Het stadje heeft iets minder dan vierduizend inwoners. Behalve van het toerisme leeft men vooral van de landbouw, en dan met name olijfolie en kastanjes. De opvallendste bezienswaardigheid is nog steeds het Aldobrandeschi Kasteel.

Toeristeninformatie

Regio: Toscane. Provincie: Grosseto. De postcode is  58020 en het kengetal is 0566. Het adres van het gemeentehuis is via Martiri d’Istia, 1 – 58020 –  Scarlino. Telefoon: +39 056638511.

Geschiedenis

Scarlino bestaat sinds de 10e eeuw. Het was leengoed van een groot aantal verschillende families voordat het in 1815 bij het Groothertogdom Toscane gevoegd werd. Het is pas sinds 1960 een op zichzelf staande gemeente. (Geschiedenis Scarlino)

Bezienswaardigheden

Het hoogst gelegen deel van het stadje  wordt nog immer gekenmerkt door het oude middeleeuwse Aldobrandeschi Kasteel. De Pieve di San Donato en het Montedurino Klooster stammen uit hetzelfde tijdperk. Langs de kust kan men nog enige Romeinse ruïnes bekijken. (Belangrijkste attrakties Scarlino.)

Evenementen

Het belangrijkste festival vindt elk jaar op 19 Augustus plaats. Deze Carriere del 19 wordt gehouden ter herinnering aan het einde van de cholera-epidemie van 1855. De drie wijken Rocca, San Donato en Centro houden een boogschietwedstrijd en een estafette.  Er is ook een optocht in middeleeuwse klederdracht.

Met de Auto/Openbaar Vervoer

Met de auto: Vanuit zowel Rome als Grosseto neemt U de E80 tot Potassa. Hier buigt U af op de SP152 (richting Follonica). Bij Bagno di Gavorrano neemt U de Strada Provinciale Puntone richting Scarlino.

Openbaar vervoer: Ik heb geen goede informatie kunnen vinden.

Scarlino, Grosseto, Toscane, Italië

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RSS
Follow by Email