Sorano

Sorano is de meest oostelijke stad van de provincie Grosseto. Het heeft tussen de drie- en de vierduizend inwoners. Het stadje is vooral bekend vanwege de in de tufstenen rotsen uitgegraven woningen. Het uiterst pittoreske historische centrum ligt tussen twee oude kastelen ingeklemd.

Toeristeninformatie Sorano

Regio: Toscane. Provincie: Grosseto. Kengetal: 0564. Postcode: 58010. Het adres van het gemeentehuis is Piazza del Municipio, 15 – 58010 Sorano.

Geschiedenis

SoranoSorano is een middeleeuws stadje, dat echter rond een oud Etruskisch centrum gebouwd is. Uit de Etruskische tijd is nog een necropolis te zien en in het historische centrum staan veel middeleeuwse huizen. Het was leengoed van verschillende adelijke families tot het in 1608 ingelijfd werd in het Groothertogdom Toscane. (Geschiedenis Sorano)

Bezienswaardigheden

Behalve de middeleeuwse huizen in het centrum zijn de belangrijkste bezienswaardigheden de Kathedraal en de Santa Maria Kerk. Aan deze laatste is een historisch museum bevestigd. De Loggia del Capitano en het Palazzo Pretorio zijn interessante historische gebouwen.

Evenementen

Elk jaar in Augustus vindt de Sagra del Prosciutto plaats.

Met de Auto/Openbaar Vervoer

Met de auto: Vanuit Grosseto neemt U de E80 in zuidelijke richting tot U bij Albinia komt. Hier neemt U de SS74 tot Pitigliano. Vanaf hier volgt U de Strada Provinciale Pitigliano-Santa Fiora. Vanuit Rome neemt U de 80 tot Montalto di Castro en dan de SS312 tot Latera. Hier volgt U de SS74 tot U bij de afslag naar San Quirico en Sorano komt (Via Ricasoli).

Openbaar vervoer: De stad heeft geen treinstations. Een keer per dag stopt de bus tussen Viterbo en Pitigliano in de stad. De stad lig took op de buslijn tussen Castell’Azzaro en Pitigliano.

Sorano, Grosseto, Toscane, Italië

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RSS
Follow by Email