Sarteano

Sarteano is een klein stadje in het zuidelijke deel van de provincie Siena. Grootste trekpleisters zijn de Etruskische tombes en het traditionele festival Giostra del Saracino dat elk jaar in Augustus gehouden wordt.

Weetjes Sarteano

Met de auto/openbaar vervoer naar Sarteano Italië

Sarteano
Museo Civico Archeologico Sarteano

Het stadje ligt op een heuveltop tussen de Val d’Orcia en de Valdichiana. Het ligt ongeveer 165 kilometer ten noorden van Rome, 100 kilometer ten zuiden van Florence en op iets meer dan 50 kilometer van zowel Siena als Arezzo. Op minder dan 20 kilometer bevinden zich beroemde schilderachtige stadjes als Pienza, Chianciano Terme en Montepulciano.

Met de auto uit Rome: Neem de A1/E35 tot Chiusi en dan de SS478.
Met de auto uit Siena: Neem de SR2 tot San Quirico d’Orcia, dan de SP71 tot Chianciano Terme en dan de SP19.

Openbaar vervoer uit Rome: Neem een trein naar Chiusi en dan een bus (T5 of T9) naar Sarteano (Piazza Bargagli).
Openbaar vervoer uit Siena: Neem een trein naar Chiusi en dan een bus (T5 of T9) naar het centrale plein van de stad, Piazza Bargagli.

Bezienswaardigheden Sarteano

Sarteano is al bewoond sinds de oudheid. De stad beschikt over een Archeologisch Museum, waar veel van de in de tombes in de omgeving gevonden voorwerpen tentoongesteld worden. Uit de middeleeuwse tijd staat het kasteel nog overeind en torent boven de stad uit. De belangrijkste kerk van de stad is de Chiesa di San Martino in Foro. Ook bevinden zich er een aantal warmwaterbronnen in de streek.

Evenementen Sarteano

Elk jaar op 15 Augustus wordt het oorspronkelijk middeleeuwse ruitertoernooi Giostra del Saracino gehouden. Vijf ridders, die elk een contrada (wijk) vertegenwoordigen, moeten met een lans proberen zoveel mogelijk ringen te pakken te krijgen. De allereerste keer dat dit gebeurde was in 1583. Sinds 1982 is het festival zonder tussenpauzen elk jaar gehouden.

Sarteano, Italië (Provincie Siena, Regio Toscane)

Het adres van het gemeentehuis is Corso Garibaldi, 7 – 53047 Sarteano (Siena). Tel. +39 0578269200. Het kengetal is 0578 en de postcode is 53047. De enige deelgemente heet Castiglioncello del Trinoro.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RSS
Follow by Email