Trevinano Acquapendente

Trevinano Acquapendente

Trevinano is een deelgemeente van de stad Acquapendente in de provincie Viterbo. De belangrijkste attracties zijn het kasteel en de Madonna della Quercia Kerk.

Trevinano (deelgemeente Acquapendente)

Geschiedenis

Trevinano ligt op ongeveer 15 kilometer ten noorden van Acquapendente zelf. Het is van Etruskische oorsprong en kwam ongeveer 4 eeuwen voor Chr. in Romeinse handen. Waarschijnlijk was de oorspronkelijke nederzetting zich waar het huidige Castelluzzo zich bevond en ontstond het huidige centrum in de tijd van de Karolingen (8e tot 10e eeuw).

In 1073 werd Trevinano aan het Santo Salvatore sul Monte Amiata Klooster geschonken.

Gedurende de middeleeuwen kwam Trevinano, net als alle andere dorpen en steden in de streek, onder een opeenvolging van eigenaars te staan (o.a. de Visconti en de Monaldeschi). In 1592 verdeelde de Apostolische Kamer het stadje tussen de Simoncelli familie en de nazaten van de Monaldeschi‘s, on het in 1687, toen de paus zich de hele streek toegeëigend had,  aan de Bourbon del Monte te geven.

Bezienswaardigheden Trevinano

De grootste attractie van Trevinano is het kasteel, dat waarschijnlijk in de 12e eeuw gebouwd is. Op de ingang is nog steeds het wapenschild van de Monaldeschi della Cervara te zien. Tegenwoordig is het in handen van de Boncompagni-Ludovisi.

De Madonna della Quercia Kerk bevindt zich ongeveer een kilometer buiten de bebouwde kom. De naam, zoals in een manuscript uit 1782 te lezen valt, is te danken aan de wonderbaarlijke verschijning van de Madonna op de takken van een eik. De kerk is echter al eerder, in de 16e eeuw, gebouwd. Bij het altaar is een deel van de stam van de eik te zien. De kerk werd in 1721 door Giuseppe Piazzai gerestaureerd.

De Parochiekerk stamt uit de Renaissance periode en heet officiëel de Madonna Santissima sotto il mistero della Natività Kerk. Bij de barokke altaren van deze kerk zijn schilderijen uit de 16e en 17e eeuw te zien.

Trevinano (deelgemeente Acquapendente)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RSS
Follow by Email