Tuinen en Parken Agrigento

Voor een stad van ongeveer zestigduizend inwoners beschikt Agrigento over erg weinig parken en tuinen. De interessantste zijn de Botanische Tuin en het Parco dell’Addolorata. Geen van beide horen echter tot de grootste trekpleisters van de stad. Interessanter is de Kolymbetra Tuin in de Vallei van de Tempels buiten de stad.

Tuinen en Parken Agrigento

Kolymbetra Tuin

De Kolymbetra Tuin bevindt zich tussen de Tempio dei Dioscuri en de Tempio di Vulcano in de Valle dei Templi. Oorspronkelijk was dit een waterreservoir voor de stad, maar later werd het door de Moren tot tuin omgebouwd. Er is een combi-kaartje met de Valle dei Templi.

Botanische Tuin

Botanische Tuin - Tuinen en Parken AgrigentoDe Giardino Botanico (Via Antonio Gramsci, 2-8) hoort bij de Botanische afdeling van het Empedocle Natuurgeschiedenismuseum. In de tuin zijn ongeveer twintigduizend verschillende bloemen- en plantensoorten te zien. Een aantal terrassen zorgt voor een toegevoegde waarde in de vorm van een schitterend uitzicht over de Valle dei Templi. Aan deze Botanische Tuin is ook een kinderspeelplaats verbonden.

Parco dell’Addolorata

Het Parco dell’Addolorata (Via Aviere Giovanni Volpe) is, na jarenlang aan zijn lot overgelaten te zijn geweest, sinds 2009 opnieuw toegankelijk. Helaas wordt het nog steeds niet erg goed onderhouden.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email