Turijn

Mole Antonelliana in Turijn

Turijn is de hoofdstad van de gelijknamige provincie en van de regio Piemonte. Het is samen met Milaan de belangrijkste industriestad van Italië en de op drie na grootste stad van het land. Een deel van het historische centrum van Torino staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Weetjes Turijn

Italiaanse naam: Torino. Regio: Piemonte. Provincie: Torino. Postcode: 10121 tot 10156. Kengetal: 011. Gemeentehuis: Piazza Palazzo di Città, 1 (tel. +39 011011999). Er zijn 3 Uffici di Turismo in Turijn: Corso Vittorio Emanuele II, 53 (elke dag 09.00 tot 18.00 uur); Piazza Castello/ Via Garibaldi (elke dag 09.00 tot 18.00 uur); Via Riberi (elke dag 09.00 tot 19.00 uur).

Met de auto/openbaar vervoer

Vliegvelden: De stad beschikt over twee luchthavens, te weten Aeroporto Torino-Caselle en Aeroporto Cuneo-Levaldigi. Het tweede wordt vooral door budget-maatschappijen gebruikt. Beide zijn makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer.

Met trein en bus: Het centrale station van de stad heet Porta Nuova. Het ligt op loopafstand van het historische centrum en de belangrijkste bezienswaardigheden. Het is het op twee na drukste station van het land. De belangrijkste verbindingen zijn die met Genova, met Milaan en met Frankrijk. De belangrijkste busterminal bevindt zich aan de Corso Vittorio Emanuele.

Met de auto: De belangrijkste snelweg is de A4, die de stad verbindt met Milaan en Venetië. Andere snelwegen voeren naar 0.a. Brescia, Aosta en Savona.

Bezienswaardigheden

De meeste toeristische trekpleisters in Turijn zijn te danken aan het feit dat het Koningshuis van Savoye in de stad gevestigd was. De paleizen van deze koninklijke familie staan op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Ook is er, dankzij de Lijkwade van Turijn, erg veel religieus toerisme.

Turijn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email