Top 10 Bezienswaardigheden Turijn

Zeg het voort
Share

De meeste toeristische trekpleisters in Turijn zijn te danken aan het feit dat het Koningshuis van Savoye in de stad gevestigd was. Ook is er, dankzij de Lijkwade van Turijn, erg veel religieus toerisme.


1. Mole Antonelliana

Het symbool van Turijn was eigenlijk bedoeld als synagoog. Uiteindelijk is het een hoge toren geworden, met een filmmuseum en een glazen lift.


2. Galleria Sabauda

Dit museum heeft, behalve werken van beroemde Italiaanse schilders, ook doeken van o.a. Rembrandt en Pieter Paul Rubens.

3. Piazza Castello

Dit is het centrale plein van Turijn, waarop zich o.a. het magnifieke Palazza Madama bevindt.

4. Palazzo Reale

Ook het Koninklijk Paleis staat op het Piazza Castello. Hier had de eerste koning van Italië zijn residentie.

5. La Consolata

De meest in het oog springende basiliek van Turijn, met als grootste attraktie de “Madonna” die elk jaar op 20 Juni door de stad geparadeerd wordt.

6. De Dom

De San Giovanni kathedraal is de dom van Turijn en is wereldberoemd vanwege de Lijkwade van Turijn die zich er bevindt.

7. Superga

Deze basiliek staat op een heuvel en biedt dus een mooi uitzicht. Ze dankt haar beroemdheid echter aan een vliegtuigongeluk waarbij het hele Torino voetbalelftal om het leven kwam.

Praktische Informatie

VVV: Er zijn 3 Uffici di Turismo in Turijn: Corso Vittorio Emanuele II, 53 (elke dag 09.00 tot 18.00 uur); Piazza Castello ang. Via Garibaldi (elke dag 09.00 tot 18.00 uur); Via Riberi (elke dag 09.00 tot 19.00 uur).
Vliegvelden Turijn: Het internationale vliegveld van Turijn heet Aeroporto Internazionale Sandro Pertini (TRN) en het budget-vliegveld is Torino-Cuneo Levaldigi.
Treinstation: Het centrale station van Torino heet Porta Puova en ligt op loopafstand van de belangrijkste toeristische trekpleisters.

8. Egyptisch Museum

Het Museo Egizio van Turijn is één van de beroemdste van zijn soort.

9. Via Garibaldi

De langste voetgangersstraat van Europa, net als veel straten in Turijn gekenmerkt door de arcades die winkelende of gewoon wandelende voetgangers tegen zon en regen beschermen.

10. Automuseum

In de thuisbasis van FIAT mag een auto-museum natuurlijk niet ontbreken. het ligt een stuk buiten het centrum, maar is de moeite zeker waard.

Meer Populaire Attrakties in Turijn

  • 11. Via Po
  • 12. Juventus Stadium en Museum
  • 13. Parco Valentino
  • 14. Monte dei Cappuccini
  • 15. Palazzo Madama

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *