Palazzo di Città Turijn

Het Palazzo di Città staat op het Piazza di Città in Turijn en doet sinds 1472 dienst als gemeentehuis van de stad. Het is gecreëerd door verschillende al bestaande gebouwen aan wat toen nog het Piazza del Mercato heette samen te voegen.

Weetjes Palazzo di Città Turijn

Voordat het Palazzo di Città de taak op zich nam was Turijn eeuwenlang zonder een echt gemeentehuis geweest en werden vergaderingen gehouden en belangrijke documenten bewaard in de huizen van welstaande en invloedrijke families.

In 1472 werd het eerste van een aantal gebouwen op het toenmalige Piazza del Mercato (nu Piazza di Città) aangeschaft. Uiteindelijk zouden deze gebouwen een heel blok in beslag nemen en kwam het gemeentehuis er te huizen.

Er vonden een aantal verbouwing plaats tot de architekt Francesco Lanfranchi tussen 1659 en 1663 de construktie voltooide van wat het huidige Palazzo di Città is.

In 1756 liet de toenmalige koninklijke architekt Benedetto Alfieri aan weerszijden van de façade een portico bouwen.

De grote zaal is in de 19e eeuw door Lorenzo Lombardi en Ferdinando Bonsignore verbouwd.

Een laatste verbouwing vond plaats in de tweede helft van de 19e eeuw, toen Giuseppe Talucchi het centrale gedeelte van het gebouw hoger liet maken.

Gli ultimi interventi sono della seconda metà dell’ottocento, ad opera di con la sopraelevazione del palazzo nella parte centrale.

Adres: Piazza Palazzo di Città 1
Telefoon: +39 0114421111 (comune di Torino)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RSS
Follow by Email