Kerken Turijn

Zeg het voort
Share

De belangrijkste kerk van Turijn is de Kathedraal, al was het alleen maar omdat hier de beroemde Lijkwade bewaard wordt. De Superga Basiliek is bekend vanwege een vliegtuigongeluk. De Consolata Kerk stamt uit de 5e eeuw.

Kerken Turijn

San Giovanni Battista Kathedraal

De Kathedraal van Turijn is gewijd aan Johannes de Doper. Ze is gebouwd op de plek waar al eerder drie vroeg-Christelijke kerken stonden. Deze hadden op hun beurt de plaats ingenomen van enkele heidense tempels. De beroemde Lijkwade van Turijn wordt in de kathedraal bewaard.

Superga Basiliek

Basilica di Superga - Kerken TurijnDe Basilica di Superga bevindt zich enigszins buiten het centrum van de stad. Leden van het Koningshuis van Savoye liggen in deze basiliek begraven, maar ze heeft haar grootste bekendheid te danken aan het feit dat in 1949 een vliegtuig met het hele Torino voetbalelftal in een dikke mist tegen de heuvel waarop de kerk gebouwd is opvloog.

La Consolata

De Santuario Basilica La Consolata is een basiliek in Turijn. De officiële naam van de kerk is de Santa Maria della Consolazione, maar ze wordt net zo vaak Chiesa di Santa Maria Consolatrice genoemd, wat zoveel betekent als de “Kerk van Maria de Troostgevende”.