Overige Attracties Turijn

Zeg het voort
Share

De Mole Antonelliana is een enorme toren, die een schitterend uitzicht over de stad biedt. De Mastio della Cittadella en de Borgo Medioevale verwijzen beide naar de middeleeuwen, al isde tweede slechts een nabootsing. De oude FIAT-fabriek is geheel omgebouwd en heeft nu verschillende functies.

Overige Bezienswaardigheden Turijn

Mole Antonelliana

Mole Antonelliana -Overige bezienswaardigheden TurijnDe Mole Antonelliana is een hoge (167 meter) toren met een opvallende alluminium spits. U kunt met de panoramische lift naar boven voor een schitterend uitzicht over Turijn. Ook het filmmuseum van Turijn bevindt zich in de Mole. Get gebouw is afgebeeld op de Italiaanse 2 cent-munt.

Middeleeuws Dorp

De Borgo Medioevale, oftewel Middeleeuws Dorp, is eigenlijk helemaal niet Middeleeuws, maar een, ter gelegenheid van de Algemene Italiaanse Expositie (Esposizione Generale Italiana) die in 1884 in Turijn gehouden werd gecrëerde verzameling gebouwen. Het bevindt zich binnen het Parco del Valentino.

Stabilimento FIAT Lingotto

Een kilometer of drie ten zuiden van het centrum van Turijn bevindt zich deze voormalige FIAT fabriek. DE beroemde architect Renzo Piano heeft dit gebouw omgetoverd in een congres- en tentoonstellingsruimte. Ook bevinden zich er een winkelcentrum en enkele luxe-hotels.

Mastio della Cittadella

De Mastio della Cittadella is het enige dat nog overgebleven is van de oude citadel die ooit het belangrijkste verdedigingsbolwerk van de stad vormde. Een mastio is een toren die boven de andere torens van een complex uitsteekt. De Citadel was in de tweede helft van de 16e eeuw gebouwd. Binnen de toren zetelt het Nationale Artilleriemuseum.